Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, försök igen.

Alla bilder

Laddar bilder

Bostadsfakta

Morkullevägen 8G

Antal rum 4 rum varav 3 sovrum
Boarea + Biarea 112 kvm + 56 kvm
taxeringsinformation

Byggnad

Byggnadstyp 2-plan med källare
Byggnadsår 1967
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Energideklaration
Utfärdad den 21 maj 2015
Energiklass: B
Energiprestanda: 74 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Grundläggning: Källare
Stomme: Betong
Fasad: Tegel/Trä
Fönster: 3-glas/2-glasfönster
Bjälklag: Betong/trä
Tak: Papp
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt
Fastighetsbet. Redet 21

Övriga byggnader

Till huset finns ett varmgarage i länga, ingår i samfällighetsavgiften.
Uteplats på framsidan, marksten, österläge.
Uteplats på baksidan, altandäck med tryckat virke, sydvästläge.
Två kallförråd på framsidan av huset.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad 44 288 kr/år
varav
Uppvärmning: 13 288 kr
El: 8 109 kr (6166 kWh)
VA: 5 779 kr
Väg, samf.: 12 000 kr
Försäkring: 4 812 kr
Övrigt: 300 kr
Beräknat antal pers: 4
Kommentar I samfällighetskostnaden ingår varmgarage i länga & p-plats med motorvärmarstople. I samfälligheten ingår också underhåll av parkering- och körytor, sopor, lekplats, gräs- och parkytor, gemensamma förråd & ytterbelysning. I avgiften ingår också grundutbudet för TV via Comhem med tre hål i väggen. För Internet tecknas eget avtal & kostnaden beror på vilken hastighet som väljs. Fiber finns indraget! Avseende motorvärmarstolpen betalas förbrukning av elen genom engångssumma 1g/år, cirka 300 kr.
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 1 614 000 kr varav mark 708 000 kr
Summa pantbrev 2 533 000 kr
Tomt
Areal: 168 kvm
Typ: Trädgårdstomt
Tomtbeskrivning Fin tomt med uppvuxen trädgård och omgärdande staket. Härligt sydväst läge som under sommarmånaderna erbjuder sol under större delen av dagen och kvällen. Här finns bland annat äppelträd, jordgubbsplantor, rabarber och perenner! Trivsam lekpark gränsar mot tomten.
Vatten/avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Samfällighet/GA Gemensamhetsanläggning: Umeå Redet GA:2, Samfällighet: Umeå Redet S:1
Avtalsservitut Fjärrvärmeledningar
Last: Avtalsservitut: Fjärrvärmeledningar, 2480IM-07/16070.1

Beskrivning

Morkullevägen 8G

Välkommen till ett mycket trevligt och välskött radhus i fint skick och med utmärkt läge i området. Väldisponerad planlösning med fina sällskapsytor på entréplan. Vardagsrum med härligt ljusinsläpp, utgång till uteplats och tomt i sydväst. Stilrent kök med plats för matgrupp, 3 toaletter, 3 sovrum på övre plan samt källare med gillestuga och fina biutrymmen. Möjlighet att skapa ytterligare 2 sovrum finns! Till huset finns varmgarage i länga samt parkeringsplats med stolpe. Tomten gränsar till en fin lekplats. Mycket barnvänligt område med närhet till förskolor, skolor, service, kommunikationer och fin natur vid Bräntberget, Mariehemsängarna och Nydalasjön.

Detta radhus är förbesiktat!

ENTREPLAN
Välkomnade hall med klinker och vackert tapetserade väggar. Här finns plats för hatt- och skohylla samt lättare möblemang. I hallen finns en toalett med kakel och klinker, handfat, spegelskåp och wc. Inre hall med ljusa väggar och klinkergolv. Från den inre hallen nås husets kök och vardagsrum på entréplan.

Ljust och inbjudande vardagsrum med härligt ljusinsläpp från många fönster samt utgång till uteplatsen och trädgården med trevligt sydvästläge. Vardagsrummet har fint ekgolv, ljust tapetserade väggar. Detta rum är verkligen husets hjärta och rymmer såväl soffgrupp och matplats.

Trivsamt kök med inredning i bok och valnöt, blått kakel och handtag i rostfritt stål. Köket är utrustat med kombinerad kyl och frys, spis med häll, integrerad diskmaskin, rostfri fläkt och ugn. Köket erbjuder gott om förvaring och arbetsytor samt plats för matgrupp med ca 4 platser naturligt placerat vid fönstret.

ÖVRE PLAN
Det övre våningsplanet är välplanerat och yteffektivt med en rymlig hall med bra förvaring genom centralt placerad skjutdörrsgarderob och 3 sovrum. Två sovrum vetter mot väster, det tredje sovrummet vetter mot öster och från detta sovrum nås husets balkong med förmiddagssol. Samtliga sovrum har ekparkett, tapetserade eller målade väggar.

Smakfullt badrum på övre plan med beiget kakel och klinker. Duschrummet är fint inrett med duschkabin, toalett, handdukstork, stort handfat med kommod och tillhörande skåp samt spegel med belysning.

KÄLLARE
Fin och rymlig gillestuga med trägolv, panelvägg samt två fönster. Rummet är stort och välplanerat och kan såklart användas som extra sovrum eller lekrum beroende på var behovet finns.

Stort relaxrum i smakfullt utförande. Kakel och klinker i fina sobra färger, värmeslingor, vägghängd toalett, badkar, dusch med glasdörrar, tvättställ med kommod, spegel och spotbelsyning i taket. Här finns också tvättmaskin.

I källaren finns många bra extra utrymmen såsom ett litet förråd under trappan samt ett större förråd där fjärrvärmeväxlaren finns.

Området

Mariehem är beläget ca 4 km från umeå centrum. Här har du nära till Universitetet och Norrlands Universitetsjukhus. I detta område är det mestadels flerfamiljshus men finns även en del radhuslängor och mindre villor. Med Nydalasjön samt ett stort ängsområde runt knuten får du närhet till naturen. Vid ängsområdet ligger även Bräntberget där du på vintertid kan åka skidor och pulka. Skidklubben UHSK driver liften och möjligheter till utforsåning och downhillcykling finns under respektive säsong. Mariehem utgör tillsammans med Marieberg samt Mariedal Marieområdet.

Närservice

I Mariehem har du Mariehems centrum med bland annat ICA, frisersalonger och restauranger. Mariehem har även Mariehem SK idrottsklubb, Gymnastikenshus, belysta motionsspår både sommar och vinter, stort utbud av skolor och daghem, Nydalasjön som erbjuder bland annat äventyrsbad, bangolfbana och äventyrslekpark. Du har även ängarna med beachvolleybollplaner, Basebollplan, konstgräsplan och en frisbeegolfbana.

Kommunikation

Från Mariehem tar du dig lätt runt med både cykel och buss. Busslinjerna 7, 1 och 2 går förbi Mariehems centrum. För information kring busstider gå in på www.tabussen.nu

Planritning
Planritning
Planritning

Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad?
Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig! 

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, försök igen.

 

 

2109 personer har tittat på denna bostad
HitCounter
Fri värdering