Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, försök igen.

Alla bilder

Laddar bilder

Bostadsfakta

Fiskebyvägen 10

Antal rum 6 rum varav 4 sovrum
Boarea + Biarea 142 kvm + 50 kvm
taxeringsinformation

Byggnad

Byggnadstyp 1 1/2 plansvilla med källare under köksdelen
Byggnadsår 1950
Uppvärmning Pellets (med elkassett)
Energideklaration
Utfärdad den 20 juni 2017
Energiklass: F
Energiprestanda: 184 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Grundläggning: Torpargrund, delvis källare under köksdelen
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Plåt
Fastighetsbet. Täfteå 2:13

Övriga byggnader

Lada med plats för bil och släp, förråd, snickarbod och vedbod. Ladan har jordgolv.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad 43 978 kr/år
varav
Uppvärmning: 37 000 kr
VA: 5 390 kr
Renhållning: 1 588 kr
Kommentar 20 Amp säkring Nuvarande ägare har förbrukat 36 568 kwh/år. Av dessa så ligger 15 000 kwh i Vindkraft (Kvarkenvind) OBS! Sedan 2015 har inte pelletsbrännaren använts utan huset har endast värmts upp via el. Väljer man att elda med pellets får man en bättre energiförbrukning.
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 1 377 000 kr varav mark 642 000 kr
Summa pantbrev 610 000 kr
Tomt
Areal: 2194 kvm
Typ: Trädgårdstomt
Vatten/avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Samfällighet/GA Last, Ledningsrätt: Starkström, 2480-94/58 Last, Ledningsrätt: Tele, 24-F1984-151

Beskrivning

Fiskebyvägen 10

Välkommen till denna Västerbottensgård på mycket rymlig gaveltomt och fint läge i byn invid skola. Entréplan disponerar rymligt kök och vardagsrum samt sovrum. Övre plan disponerar allrum och tre sovrum, inredningsbara alkover och möjlighet att omdisponera befintliga sovrum till fler. Fasaden är nymålad. Invändigt är huset i behov av delvis renovering. På fastigheten står lada med generösa utrymmen till förvaring och bilplats. 15 stycken vindkraftsandelar ingår. Observera att nuvarande ägare endast värmt huset med el, pelletskamin finns!

Här bor ni nära skog, natur och hav samtidigt som det endast är ca 1,5 mil till Umeå (ca 1 mil till Universitet och NUS) och stadens puls, en perfekt kombination! I Täfteå finns matbutik, förskola/skola, föreningsliv och busskommunikationer med Umeå. Från Täfteå är det nära till fina badstränder och båthamn.

- RYMLIG GAVELTOMT

- VÄSERBOTTENSGÅRD MED ANOR

- FINT LÄGE I BYN

- VINDKRAFTSANDELAR FINNS

- NYMÅLAD FASAD

HALL
Entré fördelar trapp upp till övre plan samt ner till källarplan under kök. Entrén leder vidare in till inre hall som på var sida, väster och öster, fördelar kök respektive vardagsrum. Wc finns även att nå från entrén.

KÖK
Rymligt lantkök med fina förvaringsmöjligheter och generös matplats med utrymme för stora sällskap. Fönster i tre väderstreck ger mycket fint ljusinsläpp och fin utsikt över gården. Kökets originalstommar sitter kvar och skåpluckorna har målats i en mörkröd nyans, Arbetsbestyren sköts på gedigen arbetsbänk i ek. Ovan arbetsbänken ligger ett vitt kakel. Kyl och frys, spis och diskmaskin är kökets maskinpark. På golvet ligger trägolv och väggarna är tapetserade i ljusgrönt.

VARDAGSRUM
Vardagsrummet eller Salen även kallad, har klassisk utformning med fina utrymmen till variation när det gäller möblering. Tre fönster i tre väderstreck ger ett fint ljusinsläpp. På golvet ligger en parkett och väggarna är ljust tapetserade.

SOVRUM 1
Entréplanets sovrum/kammare nås från både vardagsrum och kök. Trägolv och ljusa väggar ramar in rummet.

BADRUM
Husets badrum med matta på golv och vägg nås från kök. Badrummet är inrett med dusch, tvättställ och spegelskåp.

ALLRUM
Ett rymligt allrum med vacker utsikt över tomten öppnar upp när ni når övre plan. Rummet har snedtak, trägolv och målade väggar i blått. Från detta rum nås övervåningens samtliga tre sovrum samt klädkammare.

SOVRUM 2
Mycket stort sovrum, "Västerrummet", med tillgång till oinredd alkov. Rummet går med fördel att dela av till två sovrum. Trägolv och beigea tapeter på vägg ramar in rummet.

SOVRUM 3
Sovrum tre, "Österrummet", är inrett med parkettliknande plastmatta och gul tapet. Den gamla järnspisen (från det gamla köket) finns kvar och smyckar rummet. Även detta rum har en oinredd alkov att tillgå.

SOVRUM 4
Sovrum fyra disponeras mellan Väster- och Österrummet och är det minsta sovrummet. Rummet passar med fördel som barnrum eller kontor. Rummet har trägolv och ljusblåa väggar.

ÖVRIGT
2017 Fasad ommålad, staket ommålad
2014 Skorstensrenovering, nya uthusdörrar
2010 Ny utgående avlopps stam
2003 Optofiber - bredband installeras, pelletsförråd byggs
1999 Dränering, dagvattenbrunn med infiltration

För ytterligare information om husets historia och vad som gjorts läs säljarens frågelista och berättelse.
Pelletsbrännare finns, men har varit avställd och huset har sedan 2015 endast värmts upp med hjälp av el. Enligt säljaren går det åt ca 6-8 ton pellets beroende på vinterkylan.

Området

Täfteå är beläget ca 1,5 mil nordost om Umeå och har ca 1200 invånare. Byn är placerad vid Täfteåfjärdens innersta vik där liten båthamn finns. Täfteå är ett naturskönt område med lantlig miljö vid havet. Några hundra meter efter Rovågersvägen finns fin familjevänlig sandstrand och sommarcafé.

Närservice

I Täfteå finns livsmedelsbutik, förskola samt grundskola upp till årskurs sex. Täfteå IK är en aktiv idrottsförening som engagerar många i byn innom fotboll, innebandy och skidor. Österut om byn finns den poppulära, rikskända danslogen i Täfteå.

Kommunikation

Till Täfteå går buss dagligen med länstrafiken. För aktuell tidtabell se www.tabussen.se. Efter E4an norrut finns cykelbana dragen, lätt att ta sig till byn.

Planritning
Planritning
Planritning
Planritning
Planritning
Planritning

Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad?
Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig! 

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, försök igen.

 

 

4889 personer har tittat på denna bostad
HitCounter
Fri värdering