Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, försök igen.

Alla bilder

Laddar bilder

Bostadsfakta

Norra Västkustvägen 21

Antal rum 5 rum varav 4 sovrum
Boarea 137 kvm
säljarens information

Byggnad

Byggnadstyp 1½-plansvilla med källare
Byggnadsår 1905
Uppvärmning Luft/vatten-värmepump
Ventilation Självdrag
Energideklaration
Utfärdad den 19 mars 2018
Energiklass: G
Energiprestanda: 170 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Grundläggning: Torpargrund+Platta på mark (källare)
Stomme: Trä
Fasad: Tegel
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Plåt
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt
Övrigt Kompost, plank med isolering (2015) som avgränsar tomten mot singelyta med tillgång till el för ev. grill , belysningar och trädgårdsredskap.
Fastighetsbet. Bjärred 19:40

Övriga byggnader

Garage och förråd finns på tomten. Garagebyggnaden kan göras om från enkelgarage till dubbelgarage.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad 43 200 kr/år
varav
El: 33 600 kr
VA: 4 200 kr
Sotning: 1 200 kr
Renhållning: 4 200 kr
Beräknat antal pers: 2
Kommentar Elkosnaden innefattar även kostnad för värme. Säljarnas driftskostnader är strikt individuella och kan således variera utifrån användning och person. Säljarna har medvetet haft det varmare i huset än genomsnittet viket är en förklaring till varför driftskostnaderna är något högre än genomsnittet.
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 2 701 000 kr varav mark 1 643 000 kr
Summa pantbrev 1 693 000 kr
Tomt
Areal: 465 kvm
Typ: Trädgårdstomt
Tomtbeskrivning Tomt med 4 fruktträd (2 plommon, körsbär och päron), hallonbuskar, jordgubbar, smultron, rabarber och många gammaldags blommor och växter i rabatterna, damm vid trädäck. Örtagård i form av en mandel på framsida i singelbelagd yta. Vita rosor vid plank framsida.
Vatten/avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Tillträde Enligt överenskommelse

Beskrivning

Norra Västkustvägen 21

Underbar sekelskiftesfastighet på eftertraktad adress i Bjärred! Äntligen finns möjligheten att förvärva en fin fastighet med de rätta förutsättningarna. Gammal charm, bra planlösning och en mysig kamin. Bostaden har genomgått löpande renoveringar. Välkommen hem!

Entréplan

Hall
Trivsam hall mot husets framsida med goda avhängningsmöjligheter. Hallen har ett fint vitlaserat trägolv, bröstpanel och en stilren tapet.

Kök
Stilrent kök från Ballingslöv (2009) med goda arbetsytor och plats till mycket förvaring. Köket är i massiv vit och grålaserad ek med vitringlasdörrar i 3 skåp, ekskivor, vask, spis med två ugnar, kolfilterfläkt, inbyggd mikrovågsugn (2017), Kyl/frys (2014) och diskmaskin (2007). I köket finns även ett fint skeppsgolv (2014) samt utgång till husets baksida och härliga trädgård. Det finns en mindre hall i anslutning till köket med ett högskåp och ett mindre skåp. Synlig grå takbjälke. Vitmålad trappa i original upp till ovanvåningen.

Badrum
Fräscht helkaklat badrum med golvvärme. Stenskiffermosaik i dusch. Handfat, wc och väggskåp i vitt. Badrummet renoverades av säljarna 2012 (kvalitetsdokument finns).


Sovrum 1
Trivsamt sovrum med fina fönsterpartier och mycket ljus. Boråstapet i vitt med grå blad, vitlaserat trägolv, gamla trädörrar och dörrlister från husets ursprung, vitt träpaneltak.

Sovrum 2
Rymligt och ljust sovrum (renoverades 2017). Vitgrå mönstrad boråstapet, fyra vita garderober med spegeldörrar, vitlaserat original brädgolv, trädörrar.

Sovrum 3
Används idag idag som dressing-room och arbetsrum. Laserat trätak, tapet med fondvägg i svart/silver, fast garderob med sotade spegeldörrar, laminatgolv (finns brädgolv original under).


Overvåning

Härliga ovanvåning med fina fönster, synliga takbjälkar och en mysig braskamin. hela ovanvåningen har ett genomgående trägolv. Det finns en halvvägg (uppförd 2015) som avskiljer rummet och skapar två trivselytor. Första rummet används idag som tv-rum och har två fönsterkupor och ett originalfönster. Det finns även en mindre garderob/förvaring. Det andra rummet är något större och har vitlaserat tak och synliga takbjälkar samt en fullt fungerande vedspis med hög mysfaktor. Det finns även två fönsterkupor och originalfönster på gavel. Båda ovanvåningens gavlar har också två runda fönster vardera från husets originalutseende (dessa är bytta till 3-glas 2015).

Källare
Det finns en källare med nedgång från köket. Källaren har nymålade väggar i vitt. Det finns en tvättstuga direkt i anslutning när du kommer ner till källarplanet. Tvättstugan är utrustad med tvättmaskin och torktumlare (2013). Det finns även en vask i tvättstugan med vit mosaik som stänkskydd ovanför vasken.
I anslutning till tvättstugan finns husets panna och luft/vatten värmepumpsystem (ECO VP 5,9 system med elpatron 9KW i ack-tank ECO500S). Här finns också ett mindre förvaringsutrymme. Värmepumpdelen utanför huset är en CTC-pump. Hela systemet installerades som nytt 2003.

Det största rummet i källaren är husets egen SPA-avdelning med klinker på golvet, vita väggar, fondvägg och laserad bröstträpanel med luftspalt. Möjlighet att installera en duschkabin finns förberett. Rummet har en bastu med två sittbänkar, belysning och TYLÖ bastuaggregat, sittgrupp och ett stort bubbelbadkar GAT Sweden AB med värme och radio (2006). Rummet har två horisontella glaskubfönster och är helt insynsskyddat. Element installerat.

Hela källaren har en takhöjd under 1,9 m och räknas därför varken som biarea eller boarea.


Genomförda renoveringar:
Ny Sweedor framsida 2012
Badrum 2012
Stort trädäck i lärkträ med faluröd pergola där det växer blå vindruvor i överflöd, öppen spis/grill ute (2010)
Kök 2009
Dränering 2009
Bastu och bubbelbad i källaren 2006
Ny el och jordfelsbrytare installerad i hela huset 2005-2014
luft/vatten värmepumpsystem 2003
Murstock/Skorsten samt regnskyddskupa 2002
Kamin 2002
Tak/takstolar/golv övervåning 1998-2002
Garagemed vit garageport, verkstad inkl vindsutrymme i falurött trä, byggt 2002. 3-fas el med installerad jordfelsbrytare. Vedbod byggt 2003, intill ytterdörr.
3-glas isolerglas segelfönster, vitmålade, 4 vindskupor ovanvåning (2000).

OBS!
Säljarna har själva mätt upp fastigheten och kommit fram till att boarean är 137kvm. Enligt lantmäteriets information är bostaden registrerad som 75 kvm boarea och 74 kvm biarea. Tidigare var ovanvåningen inte inredd. Om boarean är viktig för dig som köpare uppmanar säljaren att du som köparspekulant göra en egen uppmätning.

Området

Planritning
Planritning
Planritning

Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad?
Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig! 

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, försök igen.

 

 

HitCounter
Fri värdering