Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, försök igen.

Alla bilder

Laddar bilder

Bostadsfakta

Halevägen 165

Antal rum 5 rum varav 3 sovrum
Boarea 160 kvm
taxeringsinformation

Byggnad

Byggnadstyp 1½-plansvilla
Byggnadsår 1981
Uppvärmning Direkt El
Ventilation Mekanisk, typ frånluft
Energideklaration
Utfärdad den 10 april 2015
Energiklass: F
Energiprestanda: 95 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Grundläggning: Torparegrund
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Plåt
Fastighetsbet. Ormastorp 1:3, 2:3, 3:3, 4:3

Övriga byggnader

Areal totalt ca 2, 3 ha fördelat enligt nedan:

4 st sommarhagar om totalt ca 21 000 kvm.
3 st vinterhagar om totalt ca 2000 kvm.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad 40 480 kr/år
varav
El: 33 780 kr
VA: 3 600 kr
Sotning: 3 100 kr
Beräknat antal pers: 2
Kommentar Samtliga driftskostnader är individuella och beror på den enskilda förbrukningen.
Taxeringskod 120
Summa pantbrev 3 300 000 kr
Tomt
Areal: 35800 kvm
Tomtbeskrivning Renoveringar på gården: Arbetet gjordes under 2009-2012. Utomhusridbana: Anlagd på en yta om ca 22 m x 50 m. Massor är utlagt och legat i 3 år för att sätta sig och bli ett bra underlag. Under dessa år är det packat och vägt av där marken har justerats sig. Fiberduk i botten. 16/32 paddat 8 ggr. 0/16 paddat 4 ggr, dressat med 0/8 Kvidinge. Octopaddock 20 m x 48 m (staket). Dränering helt utbytt runt ridhus och stall/garage. Totalt ca 220 meter. Vinterhagar: Utgrävda på en yta på ca 1 000 kvm (70 x 15 m). Schaktat bort 3 dm av ytskiktet, fiberduk lagd på botten. 2 dm bärlag. Topp ca 1 dm 8/16. Krondike gjort från gavel/ridhus förbi vinterhagarna ner till vägen, längd ca 70 meter. Detta till syfte att leda allt vatten från ridhus, stall, paddock och vinterhagar bort från gården. Krondiket är sedan grävt utmed vägen till höger om paddocken, ca 30 meter. Över diket är det planterat grässlänt för att få ett trevligare utseende. Hårdgjort yta bakom stall, loge och garage, ca 180 kvm (30 x 6 m). Insläpp till hage 2 är utgrävd på en yta om ca 5 x5 m för att sedan ledas till krondiket.
Vatten/avlopp Kommunalt vatten året om. Enskilt avlopp.
Tillträde Enligt överenskommelse
Samfällighet/GA Andel i samfällighet/GA: Broby GA:2 Last, Ledningsrätt: Gas, 1167-5 Last, Avtalsservitut: Kraftledning mm, 11-IM5-65/3460 Last, Avtalsservitut: Kraftledning, 11-IM5-91/10808

Beskrivning

Halevägen 165

Bland natursköna omgivningar 15 min från Helsingborg/Ängelholm finner ni denna charmerande hästgård med stort ridhus. En välskött gård vackert belägen på fritt läge med stort boningshus om ca 160 kvm, pool, utomhus spa, dubbelgarage/verkstad, stall med sju boxar, välanlagd paddock samt stora sommar- och vinterhagar som genomgått omfattande dränerings-och markarbete de senaste åren. Underbar stor trädgård med stensatt uteplats och uterum.
Här finns en unik chans att kombinera livet på landet med närheten till stan. Här bor ni med grönska och öppna landskap inpå knuten, ett stenkast från Söderåsen men med närhet till affär och skola. Gården är idylliskt belägen längst ner på återvändsgränd med lugnt och skyddat läge. Varmt välkomna!


BONINGSHUSET

Det första ni ser är huset som uppenbarar sig med sin stora pool i förgrunden. Ni följer de ståtliga träden på vänster sida och kör in på gårdsplanen med boningshus till vänster och dubbelgarage/verkstad i anslutning till stallbyggnad till höger. Här är det gott om plats och lätt att köra runt med både hästtransport och stor bil.

Bostaden disponeras enligt nedan.


HALL
Hallen är luftig och bjuder på mycket rymd samt goda avhängningsmöjligheter direkt till höger. På golvet ligger slittålig klinker, samt plastlaminat. Väggarna är målade i ljus nyans.

KÖK
Från entrén når ni husets kök med direkt anslutning mot vardagsrummet. Stora härliga fönster mot gårdens poolområde och utgång till det stora uterummet. Köket är rymligt med inredning trä och är utrustat med vitvaror så som kyl och frys (Husqvarna 2011), spis (Electrolux 2009), fläkt (Cylinda 2008) och diskmaskin (Electrolux 2009),. Vid de väl tilltagna arbetsytorna i rostfritt stål kan kocken tillaga utsökta middagar med utsikt mot både landskapet och uteplatsen. På golvet ligger plastlaminat och väggarna är vitmålade.

UTERUM
Ett ljust och härligt uterum som genomgått mindre renovering 2017. Här finns gott om plats för stora middagar och fest. Här är det lätt att trivas och umgås.

VARDAGSRUM
I anslutning till köket finns husets vardagsrum i vinkel. Här finns plats för en stor soffgrupp och även ett matbord för 6-8 personer. De stora fönsterpartierna ger ett fantastiskt ljusinsläpp och utsikt över innegård och infart.

BADRUM
Från husets entré når ni bottenvåningens funktionella badrum med plastmatta och våtrumstapet. Ett badrum utrustat med toalett, handfat och dusch. Trevligt ljusinsläpp från större fönster

SOVRUM 1
Ett stort mysigt sovrum med fönster mot uteplatsen och poolen. Gott om förvaring i form av garderobsvägg. På golvet ligger laminat och väggarna är målade i en beige ton med fondvägg i brunt.

GROVKÖK
Groventré med plastmatta, här finns vask, torktumlare och tvättmaskin (Bosch 2010). Goda förvaringsmöjligheter och entré mot ute spaet. Här finns även husets varmvattenberedare (1981) samt elpanna (1981).


OVANVÅNING
Från husets hall når ni ovanvåningen. Här möts ni av ett luftigt sällskapsrum med stort fönsterparti och härlig utsikt över det öppna landskapet. Ett mysigt rum som dessutom är utrustad med en kamin (behöver besiktigas innan användning). Idag används utrymmet som sällskapsrum men kan med fördel även användas som kontor. Väggarna är genomgående ljusa och på golvet ligger laminat.

SOVRUM 2
Ett trivsamt sovrum med plats för en dubbelsäng i mysig sovalkov, här finns också plats för kontor. Två stora fönster genererar härligt ljus. Väggarna är vita och svarta och på golvet ligger laminat.

SOVRUM 3
I anslutning till sällskapsrummet finns ett av bostadens sovrum i söderläge. Ett väl tilltaget rum med ljusa väggar och fondvägg i mönstradtapet.

Ovanvåningen erbjuder även goda förvaringsmöjligheter i form av två klädkammare.

BADRUM 2
Generöst helkaklat badrum med bubbelbadkar, duschhörna i glastegel, tvättställ och toalett. Ett härligt badrum med gott om ljusinsläpp och mysig bastu.

TRÄDGÅRD
Utemiljön är något i sig, 2000 kvm stor gräsmatta med poolområde och spa med vidunderlig utsikt. Avnjut något gott på husets stora uteplats. När andan faller på, ta den korta promenaden bort till den inhägnade kuperade hagen för att hälsa på hästarna. En riktig oas.

DUBBELGARAGE/VERKSTAD
I direkt anslutning till stallet finns ett stort dubbelgarage/verkstad. Garaget har separat ingång och kan med fördel inredas som lägenhet eller för annan typ av verksamhet. Perfekt för den motorintresserade, här finns stora möjligheter, det är bara fantasin som sätter stopp.

STALL
Mycket fräscht stall (300 kvm) med sju boxar. Utgång till så väl gårdsplanen som uppställningsplats/ hagar. Vidare in i stallet finner ni tre uppställningsplatser, finns även direkt utanför. Här finns även uppvärmd sadelkammare och klubbrum utrustat med mindre kök.
Höloft i vinkel ovanpå stallboxarna, sadelkammaren och klubbrummet. Ett mycket praktiskt höloft och som rymmer det mesta.
Gårdens väl tilltagna paddock ligger direkt utanför stallet.
Stallets loge kan med fördel användas som garage/förråd för till exempel hästtransport, åkgräsklippare eller övrig förvaring. Härifrån finns goda lastmöjligheter till höloftet.

RIDHUS
På gården finns även ett isolerat stort ridhus om ca 1000 (ca 50 m x 20 m) kvm. En dröm för hästfantasten.
Betongstomme, bjälklag i stål, plåttak och fönster i fiberarmerad plast som genererar gott om ljus. Ett rymligt ridhus med bevattning i taket, optimalt för sandunderlaget. Här finns även mysigt klubbrum med fönster mot ridbanan. Goda möjligheter för ridutrustning tex. hinder och hinderstöd.
Dränering runt hela ridhus och stall är utbytt.

Hela gården har genomgått omfattande dräneringsarbete genom åren och markerna är därför i mycket gott skick.

Läget är unikt för den som söker det lantliga livet men med direkt närhet till lite större orter såsom Helsingborg, Ängelholm och Åstorp.
Gården är belägen endast 15 min från Helsingborg. Även närhet till skola upp till niånde klass.

Området

Planritning

Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad?
Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig! 

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, försök igen.

 

 

10939 personer har tittat på denna bostad
HitCounter
Fri värdering