Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, försök igen.

Alla bilder

Laddar bilder

Bostadsfakta

Strövarvägen 41

Antal rum 5 rum + Kök
Boarea 131 kvm
Ekonomisk plan

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 1
Våning 0
Ekonomi Pris: 4 695 000 kr Fast pris
Avgift: 995 kr/mån sophämtning, snöröjning, p-plats
Andel i föreningen: 12,5%
Driftskostnad 16 200 kr/år
varav
El: 10 800 kr
VA: 900 kr
Försäkring: 4 500 kr
Kommentar Driftskostnaden är idag en uppskattning och varierar efter förbrukning samt avtal med elleverantör.
Allmänt Förberett för Fiberanslutning i varje hus. (Inget abonnemang finns idag tecknat och indraget)

OBS! Bilder och planritningar är gjorda för att skapa en övergripande känsla av byggprojektet. Samtliga bilder och planritningar skall betraktas som skisser/utkast. Med reservation för ändringar.

OMRÅDET

Riksten ligger i närheten av Lida friluftsområde som erbjuder flertalet aktiviteter såsom bad, mountainbike och skidåkning. Rikstens friluftsstad är en ny stadsdel inom Botkyrka kommun, i Tullinge. Denna friluftsstad inger en småstadskänsla mitt i det vackra naturlandskapet som en del av det expansiva Södertörn.

Tack vare de hemtrevliga och trivsamma bostäderna samt möjligheten till en aktiv fritid genom tillgången till naturen och det rörliga friluftslivet, kommer du att garanterat att må bra i denna nybyggda stadsdel.

Rikstens skola är en helt nybyggd skola som när den är fullt utbyggd kommer rymma ca 600 elever från förskoleklass till åk 9.

I dag trafikerar buss 721 sträckan Rikstens Friluftsstad och Tullinge station med kvartstrafik på morgon och kväll Vägverket har satt av pengar för ny väg 226, förbifart Tullinge, som kommer att tangera Riksten och ha två infarter till området. När vägen är klar planerar SL att sätta in snabbussar mellan Tumba och Flemingsberg via Rikstens Friluftsstad.

Byggnad

Byggnadstyp 2-plans radhus
Byggnadsår 2017
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation FTX
Energideklaration Krävs ej för denna byggnadstyp
Byggnadssätt
Fönster: 3-glas
Fastighetsbet. Eskadern 88

Beskrivning

Strövarvägen 41

Välkommen till nybyggt (2017) och välplanerat radhus i två plan! Alla hus har samma yta och planlösning (gavelhusen har dock flera extra fönster)

Radhusen ligger i populära och expansiva Riksten, Tullinge med fokus på ett modernt boende med en hög standard! Inredningen är funktionell och skapas med materialval av hög klass. Grundtanken är att just ditt nya hem ska ha en tidlös inredningsbas där du själv kan skapa förutsättningar för just din personliga smak och stil.

Genomgående vita väggar och parkettgolv. Nedre planet rymmer entréhall med snyggt grått klinkergolv och mycket gott om klädavhängning. Kök med praktisk och trevlig köksö (perfekt för gästerna att hänga vid!), matplats för ca 6-8 personer och gott om arbetsyta. Kyl och frys i rostfritt, diskmaskin, spishäll från Electrolux. Tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare från Electrolux, stor arbetsbänk och tvättho. Helkaklat duschrum med ljust klinkergolv med golvvärme och vita kaklade väggar. Dusch, handdukstork, wc, duschhörna med vikväggar och tvättställskommod. Rymligt vardagsrum med stora fönsterpartier vilket ger ett härligt ljusinsläpp. Utgång till stort trädäck i soligt läge!

Övre plan består av rymligt allrum (kan enkelt göras om till extra sovrum) med utgång till balkong mot framsidan. Tre bra sovrum varav två med fransk balkong! Helkaklat badrum med vitt kakel mörkt klinkergolv med golvvärme. Stilrent badkar, handdukstork, wc, tvättställskommod och badrumsskåp. Separat klädkammare och vindsförvaring.

Förening

Strövarvägen 41

Förening

Brf Eskadern 88

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen Eskadern 88 bildades 2017 och husen stod färdiga vintern 2017/2018.

BYGGNADSSÄTT
Grundläggning - Betongplatta på mark
Stomme - Stenstomme
Ytterväggar - Putsad sten
Bjälklag - Träbjälklag
Yttertak - Plåt
Altaner - Tryckimpregnerat virke
Fönster - PVC
Uppvärmning - Fjärrvärme, varje radhus är försedd med egen fjärrvärmecentral
Vatten/avlopp - Anslutet till kommunalt nät
Ventilation - FTX
Sophantering - Sopstation

ATT BO I BRF ESKADERN
Samtliga bostäder upplåts med bostadsrätt - detta innebär att du vid köpet samtidigt blir delägare i hela bostadsrättsföreningens område. Du och övriga bostadsrättsinnehavare bestämmer över bostäderna och områdets gemensamma delar genom den styrelse ni väljer att företräda er bostadsrättsförening.

DRIFTSKOSTNADER
Utöver månadsavgift tillkommer för varje bostadsrättshavare att betala för uppvärmning och för VA för sin lägenhet. Kostnaden för uppvärmning debiteras på hushållselen och uppgår till ca 55 kWh/kvm och år. Kostnaden för en 1 kWh är ca 1,5 kr. Alla lägenheter har undermätning för vatten. Föreningen debiterar bostadsrättshavare efter förbrukning och självkostnad för föreningen. Kostnaden är f n ca 25 kr/ kubikmeter vatten. Ett normalt hushåll förbrukar ca 3 kubikmeter vatten per person och månad i hushållet. Respektive hushåll tecknar eget abonnemang för hushållsel och uppvärmning.

KABEL-TV OCH INTERNET
Varje hushåll ansvarar själv för kostnader för tv och internet.

MÅNADSAVGIFTEN
Föreningens kostnader för främst drift betalas med de avgifter som du och övriga bostadsrättsinnehavare betalar in till föreningen månadsvis. Avgifternas storlek ska täcka föreningens självkostnader och beslutas av föreningens styrelse. Utöver månadsavgiften till föreningen betalar du som bostadsrättsinnehavare kostnader för elförbrukning av uppvärmning och hushållsel samt abonnemangsavgift för tv, data och telefon. Kostnader för drift och underhåll av gemensamma ytor betalas via avgiften samt sophämtning.

GARANTIER
Garantitid enligt Entreprenadavtal. Vitvaror samt blandare/VVS-armaturer där garantitiden är 2 år.

MILJÖ
Målsättningen med materialval är att dessa skall vara traditionellt beprövade och sunda för miljö och människa.

DRIFT OCH SKÖTSEL
Eftersom antalet hus i projektet inte är så många finns stora möjligheter att påverka både den gemensamma trivseln och ekonomin. Du svarar själv för skötsel av ditt hus och av din uteplats. Gemensamma delar sköts av föreningen och via gemensamhetsanläggning tillsammans med Eskadern 4 och Strövarvägen samfällighet.

VÄRME OCH VENTILATION
Fjärrvärme via Södertörns fjärrvärme och FTX-system med värmeåtervinning.

PARKERING
Till varje radhus ingår en p-plats samt förråd i entrén.

SOPHANTERING
Gemensam sophantering i föreningen vid parkeringen. Grovsopor lämnas till kommunens återvinningscentral.

ORIGINALINREDNING
För varje bostad finns en originalinredning framtagen vilken ingår i den totala köpesumman.

FRAMTIDA UNDERHÅLLSBEHOV
Fastigheternas byggnader är nyproducerade. I månadsavgiften avsätts varje år 20 kr per år/kvm för löpande underhåll (enligt den ekonomiska planen)

BESIKTNINGAR
Slutbesiktning av bostäderna görs vartefter de är färdigbyggda. Garantibesiktning sker efter två år.

SLUTBETALNING
Slutbetalning skall ske på tillträdesdagen för bostaden. Nycklar lämnas ut vid tillträdet.

Parkering

Det finns 8 parkeringsplatser

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Äger föreningen marken?

Bostadsrättsföreningen äger fastigheten Eskadern 88.

Området

Rikstens friluftsstad i Botkyrka kommun har utvecklats från militär- och civilflygfält till en levande stadsdel. Totalt kommer cirka 3 500 bostäder att byggas fram till år 2032. Barnomsorg finns redan och grundskola årskurs1-9 står klar. Naturen och mångfalden sätter sin prägel på området. Här blandas barnfamiljer med äldre invånare och studenter.Genom att bygga småskaligt, med ett system av gator och skyddade gångstråk, skapas en trygg trafikmiljö för dem som cyklar och går.

Närservice

Tullinge har idag ett närcentrum med fokus på serviceutbud i form av bland annat kommunal verksamhet som bibliotek och medborgarkontor men även hälsovård som tex tandläkare. Övriga verksamheter som matbutiker, sko- och nyckelservice, kemtvätt, postutlämning och frisör blandas med restauranger och olika modebutiker, inredning, blommor, filmuthyrning, spel och kafé. Ica Nära, Värdshus och Lida Friluftsgård finns nära där du kan utöva fiske, friluftsgolf, fågelskådning, åka vattenskidor mm.

Kommunikation

Rikstens friluftsstad ligger strategiskt på det expansiva Södertörn och mitt i naturen. Här finns arbetsplatser, akademisk utbildning och service på ett bekvämt avstånd. Till Stockholm är det bara 2,5 mil eller 20 minuter med pendeltåg från intilliggande Tullinge och det går lika snabbt att pendla till Södertälje. 

Övrigt

Kombinationen av småstadskänsla med närheten till arbetsplatser, affärer och kultur. Samtidigt som du har en aktiv fritid genom tillgången till naturen och friluftsliv. Med fokus på funktionell arkitektur och klimatsmarta lösningar är Rikstens friluftsstad en stadsdel för framtiden. 

Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad?
Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig! 

 

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, försök igen.
HitCounter
Fri värdering