Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, försök igen.

Alla bilder

Laddar bilder

Bostadsfakta

Rörstrandsgatan 22A, gårdshus

Antal rum 3 rum + Kök
Boarea 83,6 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 17
Våning 0
Ekonomi Pris: 6 850 000 kr föreslagen budstart
Avgift: 2 774 kr/mån inkl värme, VA, kabel-TV, bredband.
Andel i föreningen: 3,8462%
Driftskostnad 6 500 kr/år
varav
El: 4 000 kr
Försäkring: 2 500 kr
Beräknat antal pers: 4
Kommentar I elkostnaden ingår uppvärmning av varmvatten. Driftskostnaden är individuell och kan variera beroende på förbrukning av livsstil.

Byggnad

Byggnadsår 1907
Uppvärmning Bergvärme
Energideklaration
Utfärdad den 7 oktober 2010
Energiprestanda: 135 kWh/m² (Atemp) och år

Beskrivning

Rörstrandsgatan 22A, gårdshus

VILLAKÄNSLA MITT I BIRKASTAN

SEKELSKIFTE

EGEN UTEPLATS

FUNGERANDE KAKELUGN

LUGNT GÅRDSLÄGE MOT TVÅ GÅRDAR

Underbar Vasastanstrea med villakänsla mitt i Birkastan. Lägenheten är lugnt belägen i ett gårdshus och har en fin uteplats med eftermiddagssol. Här kan barnen springa fritt mellan gården och lägenheten. Härligt vardagsrum med en generös takhöjd om ca 3 meter och en fungerande kakelugn. Stort HTH-kök med rymlig matplats. Två bra sovrum med ett privat och insynsskyddat läge mot den bakre innergården. Tidstypiska detaljer finns bevarade med ljusa trägolv, snövita snickerier, två vackra kakelugnar samt pampig takhöjd. Gott om förvaring samt möjlighet att sätta in en gäst-wc i nuvarande klädkammare. Fina ytskikt med målade och tapetserade väggar, snickerier och tak mellan 2014-2016. Installation av bergvärme ger en behaglig temperatur till låga elkostnader. Ett perfekt läge mitt på Birkastans paradgata med närhet till allt du kan tänkas behöva. Välkommen på visning!

HALL
Välkomnande hall med ljust trägolv och väggar i ljusgrå kulör. Inbyggd hatthylla. Infällda spotlights i tak. Snövita snickerier och speglade dörrar. Säkerhetsdörr i tidsenlig utformning installerades 2015.

KLÄDKAMMARE / GÄST-WC
Från hallen nås en rymlig klädkammare med inredd förvaringslösning. Detta var tidigare en gäst-wc.

VARDAGSRUM
Mysigt vardagsrum med en härlig rymd och fungerande kakelugn. Ljust trägolv och ljust tapetserade väggar. Stora glasade altandörrar med speglade nischer ger ett strålande ljusinsläpp. Takrosett. Generös takhöjd på över tre meter. Gott om plats för soffgrupp.

UTEPLATS
Från vardagsrummet når du uteplatsen med trätrall om ca 13 kvm. Har kan barnen springa fritt mellan den vackra innergården och lägenheten i skyddad miljö.

KÖK
Vitt stilrent kök från HTH med rymlig matplats. Gott om förvaring med köksskåp ända upp till tak. Arbetsbänk i trä. Köket är fullt maskinellt utrustat med keramikhäll, varmluftsugn, fläkt och integrerad diskmaskin. Stor kyl och frys i full storlek från Siemens 2015. Infällda spotlights under köksskåp. Stort fönsterparti med djupa fönsternischer. Ljust trägolv.

SOVRUM 1
Större sovrum med ett lugnt och insynsskyddat läge mot den bakre stängda innergården. Ljust trägolv och tapetserade väggar. Gott om plats för dubbelsäng. Rymlig garderobsvägg med skjutdörrar. Kakelugn (plomberad). Stort vackert fönster med djupa fönsternischer. Takhöjd på ca tre meter. Från sovrummet nås en rymlig klädkammare med inbyggd förvaringslösning.

SOVRUM 2
Sovrum med ljust trägolv och tapetserade väggar. Fönster med djupa fönsternischer. Även detta vetter mot den insynsskyddade bakre innergården. Takhöjd på ca tre meter.

BADRUM
Helkaklat badrum. Klinkergolv och vita helkaklade väggar. Tvättkommod med förvaring. Duschplats. WC. Infällda spotlights i tak. Tvättmaskin och torktumlare från 2013. I badrummet finns en varmvattenberedare.

FÖRRÅD
Lägenhetsinnehavaren disponerar över två vindsförråd (ca 6 kvm vardera) samt ett mindre källarförråd.

OMRÅDET
Birkastan är ett av Stockholms mest älskade områden. Här finns en hemtrevlig atmosfär med mysiga små butiker med kläder, inredning, blommor och delikatesser. Många populära mötesplatser med trevliga restauranger och sköna caféer. Goda kommunikationer med T-bana och flertalet bussar vid S:t Eriksplan.

Förening

Rörstrandsgatan 22A, gårdshus

Förening

Brf Ugnen

Allmänt om föreningen

FÖRENINGEN OCH FASTIGHETEN
Brf Ugnen 9 är en äkta bostadsrättsförening och förvärvade fastigheten 1979. Föreningen består av gatuhus och gårdshus med totalt 21 lägenheter samtliga upplåtna med bostadsrätt samt 3 lokaler med hyresrätt. Byggnadens totalyta enligt taxeringsvärdet är 2147 kvm, varav 1863 kvm utgör bostadsyta och 284 kvm lokalyta.

Den vackra byggnaden uppfördes 1907. Föreningen har löpande underhållit huset och under åren har följande bl.a. större renoveringar utförts.

2016 Sotning och besiktning av rökkanaler och kakelugnar
2016 Lagning tak
2016 Installation automatisk dörröppnare
2015 Installation bergvärme
2014 Montering snörasskydd tak
2012 Installation fiber för bredband, TV och tele
2011 Nytt golv godisbutik
2010 Cykelskydd bakre gård
2009 Målning port
2009 Målning fönster mot gatan
2007 Renovering hissar och nödtelefoner
2007 Ytskikt gård
2006 Elstambyte källare
2006 Ny ventilation källare
2006 Putsning av gårdsmurar
2006 Nytt soprum
2006 Ny källarlokal
2006 Nytt gårdsbjälklag
2003 Renovering tvättstuga
2002 Nya balkonger
2001 Stamrenovering (relining)
1998 Renovering och målning fönster gårdshus
1992 Nyinstallation hiss
1985 Elstambyte

PLANERADE RENOVERINGAR
Föreningen har nyligen genomfört en kartläggning av stammarna. Denna har påvisat att ett planerat stambyte ej är nödvändigt utan endast en eller flera stammar kommer att relinas och lagas. I nuläget anses endast stammen i klädkammaren i berörd lägenhet vara i behov av relining. Nästa renovering i föreningen är fasadrenovering och planeras att ske 2019.

DOLDA TILLGÅNGAR
Diskussion förs i föreningen avseende försäljning av vindar.

KABEL-TV OCH INTERNET
Via Bredbandsbolaget. Fiber är indraget i huset. I avgiften igår bredband 250-100 Mbit och basutbud för kabel-TV (T-2 Flex med 18 kanaler + 8 favoriter). För mer information se: www.bredbandsbolaget.se

TVÄTTSTUGA
Belägen i gatuhusets källare med två stora tvättmaskiner, en torktumlare, två torkskåp och en mangel.

ÖVRIGA UTRYMMEN
Cykelrum, cykelskjul och cykelställ finns. Dessutom hobbyrum i gårdshusets vind och möteslokal som medlemmarna kan nyttja för sammankomster och fester. I källaren finns även soprum.

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening.
Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Området

Birkastan är ett av Stockholms mest älskade områden. Här finns en hemtrevlig atmosfär med mysiga små butiker med kläder, inredning, blommor och delikatesser. Många populära mötesplatser med trevliga restauranger och sköna caféer. Goda kommunikationer med T-bana och bussar vid S:t Eriksplan.

Planritning

Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad?
Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig! 

 

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, försök igen.
HitCounter
Fri värdering