Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, försök igen.

Alla bilder

Laddar bilder

Bostadsfakta

Rehnsgatan 10, 3 tr

Antal rum 3 rum + Kök
Boarea 98 kvm
faktisk uppmätn norm SS 021053

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 007 (1302)
Våning 3 av 4, hiss finns
Ekonomi Pris: 9 450 000 kr accepterat pris
Avgift: 4 297 kr/mån inkl värme och VA
Andel i föreningen: 4,23%
Driftskostnad 6 112 kr/år
varav
El: 4 200 kr
Försäkring: 1 912 kr
Kommentar Driftskostnaden är individuell och kan variera beroende på förbrukning av livsstil.

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1888
Energideklaration
Utfärdad den 31 mars 2009
Energiprestanda: 161 kWh/m² (Atemp) och år

Beskrivning

Rehnsgatan 10, 3 tr

SEKELSKIFTE

BALKONG

FUNGERANDE KAKELUGN

MODERNT KÖK OCH BADRUM

LJUSA TRÄGOLV OCH FINA YTSKIKT

HISS SOM RYMMER BARNVAGN

Fantastisk Vasastansvåning i stilsäker tappning med alla de rätta attributen. Genomgående mycket gott skick, balkong mot den lugna gården, stort vardagsrum med fungerade kakelugn, modernt kök och ett nyrenoverat stort badrum i stilrent utförande. Sekelskiftesdetaljer möter moderna inslag på ett fenomenalt sätt. Ljusa originalgolv, generös takhöjd på 3,10 m och stora fönster med ett strålade ljusinsläpp. En genomgående och välplanerad lägenhet på en av Vasastans attraktivaste adresser. Välkommen på visning!

HALL
Välkomnande hall med vita väggar och ljust trägolv med höga golvsocklar. Säkerhetsdörr. Hallen leder oss vidare till samtliga rum i lägenheten.

VARDAGSRUM
Underbart vardagsrum med härlig rymd. Här finns gott om plats för både soffgrupp och matsalsmöblemang. Två stora fönster med djupa fönsternischer och fönsterbänk i carraramarmor ger ett rikligt ljusinsläpp. Vackra stuckaturer, pardörrar och en fungerande kakelugn (provtryckt 2015). Ljust trägolv med höga golvsocklar och vita väggar.

SÄLLSKAPSRUM / SOVRUM
Sällskapsrummet ligger i fil med vardagsrummet med vackra pardörrar mellan. Stort fönster med djupa fönsternischer och fönsterbänk i carraramarmor. Stuckaturer i tak. Ljust trägolv med höga golvsocklar och vita väggar. Rummet nyttjas idag som ett sällskapsrum man kan med fördel användas som ett sovrum.

SOVRUM
Rogivande sovrum mot den lugna gården. Gott om plats för dubbelsäng. Ljust trägolv med höga golvsocklar och vita väggar samt fondtapet i harmoniska färger. Garderobsvägg i vitt med handtag i läder. Utgång till balkong mot den fina innergården. Balkongen badar i sol under sen eftermiddag och kväll under sommarhalvåret.

KÖK
Smakfullt kök från Invita med gott om förvaring samt vitrinskåp. Modernt bistrokakel och arbetsbänk i gediget trä. Stor gasspis 80 cm med fem plattor och extrabred ugn. Kolfilterfläkt, kyl & frys i rostfritt. Integrerad diskmaskin. Köket renoverades 2011-2012. Fönster mot den lugna innergården. Vita väggar och svart klinkergolv.

BADRUM
Toppmodernt badrum från 2013. Dubbelhandfat med förvaring under. Spegelskåp över handfaten med förvaring. Golvvärme och handdukstork. Extra stor dusch med glasväggar, plats för badkar om du så önskar. Mörka klinkerplattor på golvet och vitt kakel på väggarna. Badrummet rymmer även plats för tvättmaskin eller WC. Infällda spotlights i taket.

GÄST-WC
Kaklad modern gäst-WC med handfat.

WALK-IN-CLOSET / KLÄDKAMMARE
Rymlig walk-in-closet som nås från hallen. Gott om förvaring från Elfa från golv till tak.

FÖRRÅD
Till lägenheten hör ett stort vindsförråd. Nya förråd planeras i källaren då vindarna ska säljas ut.

Förening

Rehnsgatan 10, 3 tr

Förening

Brf Renen 1910

Allmänt om föreningen

Brf Renen 1910 bildades 2005 och är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen består av 36 bostadsrätter i en vacker sekelskiftesfastighet från slutet på 1880-talet. Föreningen äger fastigheterna Grundläggaren 9 och Grundläggaren 10 med adresserna Rehnsgatan 10 och 12 i Vasastan, Stockholm. Juridisk person godkänns inte som köpare av bostadsrätten.

Föreningen har en stark ekonomi tack vare låg belåningsgrad med 4,8 miljoner kr i långfristiga skulder och ett positivt operativt resultat trots rimliga månadsavgifter. I månadsavgiften ingår värme, vatten, el i allmänna utrymmen. Dessutom beräknar föreningen få pengar vid försäljning av vindarna.

Det vackra huset byggdes 1888 och under åren har följande underhåll och renoveringar utförts.
2013 Fönsterrenovering
2012 Stamspolning
2009 OVK
2009 Balkonger uppförda
2008 Fasadrenovering
2008 Trapphusrenovering
2003 Gårdsrenovering
2002 Fasadrenovering (gathusets gårdsfasad)
1982 Installation av hissar
1983 Partiellt stambyte

PLANERADE RENOVERINGAR
Föreningen planerar att sälja vinden. Anbud tas för närvarande in.
Med pengarna föreningen får in från vindsförsäljningen ska en del gå till upprustning av fastigheten.

1982 byttes 12 av totalt 16 stammar i fastigheten. De stammar som byttes 1982 har inspekterats och beräknas ha en livslängd på ytterligare 20 år. De kvarvarande 4 stammarna (en i varje trappuppgång) planeras att bytas ut under Q3 2016. På Rehnsgatan 10 ska en stam bytas ut. För denna lägenhet berör det endast stammen vid gäst-wc i hallen. I samband med att vindarna byggs om till lägenheter kommer taket att bytas ut, viss el dras om och byggnation av nya källarförråd. Gårdens bjälklag och hissen kommer även att bytas ut.

Månadsavgifterna förväntas vara oförändrade då finansieringen av renoveringarna tas från planerad vindsförsäljning.

KABEL-TV OCH INTERNET
Föreningen är ansluten till ComHem för både kabel-TV och bredbandsuppkoppling. För utbud och priser se: www.comhem.se

Området

OMRÅDET/ VASASTAN GENERELLT Vasastan tillhör en av de populära stadsdelarna i Stockholms innerstad. Ett hemtrevligt område med ett rikligt utbud av välrenommerade brasserier, kvarterskrogar, butiker och små unika vintagebutiker. Vill du slå dig ner på ett fik eller strosa i små butiker är gatorna runt Odenplan, Sankt Eriksplan eller Rörstrandsgatan ett bra alternativ. Utmärkta kommunikationer med buss och T-bana. Ett stenkast bort finner du vackra Hagaparken som lockar picknickande soldyrkare på sommaren eller skridskoåkare på vintern. Närheten till vatten och härliga grönområden kombinerar det bästa av två världar. VASASTAN/NORRA DELEN OMRÅDET Vasastan tillhör en av de populäraste stadsdelarna i Stockholms innerstad. Ett hemtrevligt område med ett rikligt utbud av välrenommerade brasserier, kvarterskrogar, butiker och små unika vintagebutiker. Vill du slå dig ner på ett fik eller strosa i små butiker är gatorna runt Odenplan, Sankt Eriksplan ett bra alternativ. I de närmaste kvarteren finns lummiga Eknehusparken, nyrenoverade Vanadisbadet, välsorterade livsmedelsbutiker samt populära skolor och förskolor. Utmärkta kommunikationer med buss och T-bana. Under 2017 kommer dessutom Citybanans uppgång "Vanadis" att finnas i kvarteren. Ett stenkast bort finner du vackra Hagaparken som lockar picknickande soldyrkare på sommaren eller skridskoåkare på vintern. Närheten till vatten och härliga grönområden kombinerar det bästa av två världar.

Planritning

Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad?
Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig! 

 

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, försök igen.
7255 personer har tittat på denna bostad
HitCounter
Fri värdering