Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, försök igen.

Alla bilder

Laddar bilder

Kommande bostad

Ägaren till denna bostad är ON THE MOHV. Försäljning är planerad men ännu inte bokad. Därför annonseras ännu inte komplett bostadsinformation eller visningstider. Däremot kan du anmäla ditt intresse till ansvarig mäklare redan nu.

Bostadsfakta

Norra Stationsgatan 117, 4 tr

Antal rum 2 rum + Kök
Boarea 63 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 1401
Våning 4 av 4, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 4 900 000 kr accepterat pris
Avgift: 3 674 kr/mån inkl. värme, VA & kabel-tv
Andel i föreningen: 1,04062%
Andel av årsavgift: 3,16109%
Driftskostnad 5 600 kr/år
varav
El: 3 600 kr
Försäkring: 2 000 kr
Beräknat antal pers: 2
Kommentar Driftskostnaden är individuell och varierar beroende på förbrukning, livsstil och avtal.

Byggnad

Byggnadsår 1913
Uppvärmning Fjärrvärme
Energideklaration
Utfärdad den 23 februari 2010
Energiklass: -
Energiprestanda: 136 kWh/m² (Atemp) och år

Beskrivning

Norra Stationsgatan 117, 4 tr

Ring för visning, 0734-236409

Trevlig sekelskiftestvåa med en genomgående planlösning och bygglov för balkong. Bevarade sekelskiftesdetaljer med generös takhöjd, vackra trägolv, stora fönster samt kakelugn. Lägenheten har löpande renoverats mellan 2013-2017. Ett perfekt läge där Birkastaden möter Hagastaden. Runt knuten finner du Rörstrandsgatans och Karlbergsvägens myllrande folkliv och stora utbud av välkända restauranger, mysiga caféer och trendiga butiker. Området Hagastaden ligger alldeles intill och spås bli Stockholms nya spännande innerstadsdel. Redan nu finns alla butiker du behöver vid Torsplan för vardags- och helglivet. Från Torsplan har du busslinjer och Flygbussarna som snabbt tar dig dit du ska. Ny tunnelbanelinje planeras dessutom till Hagastaden med byggstart 2018. Lägenheten ligger precis där gamla Vasastan möter nybyggda Hagastaden - en kontrast mellan historia och framtid. Välkommen!

HALL
Välkomnande ljus hall med klädkammare för utmärkt förvaring. Från hallen når du även lägenhetens tvättstuga med kombinerad tvätt- och torkmaskin från 2017. Säkerhetsdörr från Prodoor, installerad 2013.

VARDAGSRUM
Rymligt vardagsrum med plats för både matsalsmöblemang och soffgrupp. Öppen planlösning mot kök. Två stora fönster ger ett härligt ljusinsläpp. Slipade trägolv i vacker mörk ton och kritvit målad nyans på väggarna. Bygglov för balkong invid matplats med helglasad balkongdörr.

BALKONG MOT GÅRDEN
Föreningen har fått bygglov för balkonger mot den lummiga gården, se bifogade dokument. Planen är att balkongbyggnationen ska starta efter årsskiftet. Du som köpare har alltså möjligheten att köpa en balkong och njuta av en nybyggd balkong med underbar utsikt mot innergården.

KÖK
Rymligt kök i lagom öppen planlösning mot vardagsrum. Köket totalrenoverades 2013. Goda arbetsytor i amerikansk valnöt. Full maskinell utrustning med integrerad diskmaskin, kombinerad kyl/frys med ismaskin, vinkyl, keramikhäll, varmluftsugan och kolfilterfläkt. Framtagen tegelvägg samt kaklat ovan avställningsytor samt diskho. Infällda spotlights i taket. Slipade trägolv i vacker mörk ton och kritvit målad nyans på väggarna. Inbyggda högtalare i tak.

SOVRUM
Generöst sovrum med vackra slipade trägolv i mörk nyans. Kakelugn med originaldetaljer (ej i bruk). Målade väggar och inbyggt högtalarsystem samt infällda spotlight. Vackert fönster med breda fönsternischer ger ett fantastiskt ljus både morgon och kväll.

BADRUM
Helkaklat badrum med duschvägg i glas och wc. Golvet är täckt med klinker i blå nyans samt vita helkaklade väggar. Badrummet stambyttes 2012. Nybyggd kommod och spegel från Noro.

OMRÅDET OCH FRAMTIDEN
Inom några få år kommer Norra Stationsparken att anläggas - en genomgående park som omsluts av den nya stenstaden. Parken ramas in av trädrader som ger en serie av öppna terrasser med möjlighet till serveringar, lek och andra aktiviteter. Parkens mitt har utformats som ett urbant parktorg med plats för torghandel, marknader och mindre evenemang. Norra Stationsparken etableras 2021 och är en av Stockholms största parksatsningar som kommer att förbinda Hagastaden med Hagaparkens unika kulturmiljö.
Vill du läsa mer om nya spännande Hagastaden och den nya tunnelbanelinjen:

http://www.sll.se/verksamhet/kollektivtrafik/aktuella-projekt/Nya-tunnelbanan/OdenplanArenastaden/

http://vaxer.stockholm.se/omraden/norrmalm-hagastaden/parker-och-grona-strak/

Förening

Norra Stationsgatan 117, 4 tr

Förening

Brf Skålen 16-17

Allmänt om föreningen

FÖRENINGEN
Brf Skålen 16-17 är en äkta förening som äger fastigheterna på Norra Stationsgatan 117 och 119. Föreningen bildades 2011 och består av 42 lägenheter varav 1 hyresrätt och 41 bostadsrätter. Föreningen innehar även 3 hyreslokaler i markplan med två hyresgäster. Huset byggdes 1913 och under åren för bl.a. följande stora renoveringar utförts.

UTFÖRDA RENOVERINGAR

2017 - Brandskyddsåtgärder

2017 - Ventilationsåtgärder

2016 - Uppgradering av tvättstuga

2016 - OVK

2014 - Renovering av innergård

2012 - Stambyte

2012- Elstambyte

KOMMANDE RENOVERINGAR
Bygglov finns för balkonger mot innergården. Arbetet planeras att starta efter årsskiftet.
Föreningen planerar en prospektering av råvinden något som kommer att innebära goda intäkter för föreningen. I samband med detta skall fasad, hiss, fönster och tak renoveras.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Välutrustad tvättstuga med två maskiner, torkskåp och torktumlare i källarplanet.
Föreningen har en fantastiskt fin och stor innergård med grill och utemöbler. Innergården är nyligen ombyggd och cykelparkering finns.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Kabel-TV och bredband levereras av ComHem. För utbud och priser se: www.comhem.se

EKONOMI
Inga beslut om kommande avgiftsförändringar. Föreningen innehar dolda tillgångar/ outnyttjat kapital i form av en hyresrätt och oinredd vind. Föreningen har börjat att utreda möjligheten för ombyggnation av vinden till bostäder för senare försäljning. En sådan byggnation möjliggör chans till hiss i framtiden. För närvarande råder eldningsförbud i kakelugnarna men föreningen har inlett ett arbete för att undersöka möjligheterna till att åter kunna ta kakelugnarna i bruk. Överlåtelseavgift om 1 114 kr. Debiteras köparen. Pantsättningsavgift 445 kr/pant.

HEMSIDA
Besök gärna föreningens informativa hemsida: www.brfskalen.se

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening.
Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar

Området

Planritning

Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad?
Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig! 

 

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, försök igen.
HitCounter
Fri värdering