Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, försök igen.

Alla bilder

Laddar bilder

Bostadsfakta

Dalagatan 41, 3 tr

Antal rum 3 rum + Kök
Boarea 88 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 5
Våning 3 av 5, hiss finns
Ekonomi Pris: 6 495 000 kr föreslagen budstart
Avgift: 3 904 kr/mån inkl. värme, VA & kabel-tv
Andel i föreningen: 3,34%
Driftskostnad 6 324 kr/år
varav
El: 3 120 kr
Försäkring: 3 204 kr
Beräknat antal pers: 2

Byggnad

Byggnadsår 1913
Energideklaration
Utfärdad den 13 september 2010
Energiprestanda: 132 kWh/m² (Atemp) och år

Beskrivning

Dalagatan 41, 3 tr

RENOVERINGSCHANS

SEKELSKIFTE

ORÖRDA ORIGINALDETALJER

HÖRNLÄGE OCH SPRÖJSADE BURSPRÅK

HISS OCH BEKVÄMT BARNVAGNSRUM

Med strålande utsikt över vackra S:t Matteus kyrka ligger denna ljusa sekelskiftestrea med ett högt och fritt läge. Lägenheten har renoveringsbehov och möjligheten för den som vill sätta sin egen prägel är stor. Här finns bevarad charm och orörda originaldetaljer från byggåret 1913. Generös takhöjd, stuckaturer, vackra trägolv, utsmyckade snickerier, spegeldörrar samt stora spröjsade burspråk i tre väderstreck som ger ett härligt ljusinsläpp. Utmärkta kommunikationer med Citybanans uppgång Odenplan utanför dörren samt flertalet bussar och T-bana Odenplan några minuter bort.
Lägenheten disponeras enligt följande:

HALL
Rymlig hall med plastmatta och ljusa väggar. Gott om förvaringsmöjligheter med garderober. Två inbyggda garderober med spegeldörrar.

KÖK
Kök från 80-talet med spis, diskmaskin, fläkt, kyl och frys. Gott om plats för matbord. Stort spröjsat burspråk. Plastmatta och ljusa väggar.

VARDARSUM
Generöst vardagsrum med en härlig rymd. Två stora spröjsade burspråk i två väderstreck ger ett underbart ljusinsläpp. Vacker utsikt mot Matteuskyrkan samt torget utanför. Originalparkett och ljusa väggar. Stuckaturer och fina snickerier.

SOVRUM 1
I fil med vardagsrummet ligger det stora sovrummet. Stort spröjsat burspråk och trägolv. Gott om plats för dubbelsäng och arbetshörna.

SOVRUM 2
Mindre sovrum beläget mot gården. Ljust golv och ljusa väggar. Garderob och fönster.

BADRUM
Badrum från 80-talet med badkar, tvättställ och WC. Plastmatta och delvis kaklade väggar.

FÖRRÅD
Till lägenheten hör ett källarförråd.

Förening

Dalagatan 41, 3 tr

Förening

Brf Valkyrian 23

Allmänt om föreningen

Brf Valkyrian 23 beskattas som äkta bostadsrättsförening. Föreningen består av 38 lägenheter varav 35 är upplåtna med bostadsrätt och 4 med hyresrätt. Föreningen ombildades 2016 och äger marken huset står på. 2 hyresrättslokaler med ett café och ett galleri. En fd. lokal säljs som nu bostad. (Fanns tidigare 3 lokaler i föreningen). Den nya bostadsarean inkl. lokalen som nu upplåts bostad blir 2960 kvm.

EKONOMI
I dagsläget finns inga beslutade avgiftsändringar. Under 2016 såldes en fd. hyresrätt och inbringade 3,7 miljoner till föreningen. För närvarande säljs en lägenhet av föreningen (en fd.lokal) som beräknas inbringa ca 6 miljoner. Som dolda tillgångar finns 4 kvarvarande hyresrätter som består av en 3:a, 4:a och två 2:or. Delar av vinden i uppgång 43 samt i gårdshuset är obebyggd. I kassan finns per 2017-10-15 ca 14,5 milj. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1120 kr (2,5 % av prisbasbelopp) och en pantsättningsavgift om 448 kr/pant (1 % av prisbasbelopp). Juridisk person accepteras ej som medlem i föreningen. För mer information om föreningen, vänligen besök föreningens hemsida på: http://valkyrian23.se/

UTFÖRDA RENOVERINGAR
1980 - Stambyte kök & badrum,
1980 - Renoveringar av elstigar & byte till 3-fas el
2008 - Renovering av hissar
2011 - Två nya maskiner i tvättstugan
2015 - OVK
2016 - Renovering av fönster
2017 - Fasadrenovering och byggnation balkonger pågår nu.
Yttertaket är omlagt och bedömms vara i ok skick.

TVÄTTSTUGA
Föreningens tvättstuga finns på bottenvåningen och är utrustad med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 torkskåp och 1 mangel.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Cykelrum & barnvagnsrum nås från gatan invid 43:ans port. Föreningen har sopnedkast i respektive trapphus och grovsoprum i källaren. Det finns även en snickarverkstad och en bastu.

KABEL TV/BREDBAND
Levereras av Comhem. Både bredband och kabel-tv tecknas separat av bostadsrättshavaren. För priser och utbud se: www.comhem.se

PARKERING
Föreningen har inga egna parkeringsplatser. I området råder boende parkering som kostar 75 kr/dygn eller 1 100 kr/mån. Läs mer och ansök på http://www.stockholm.se

VASASTAN GENERELLT
Vasastan tillhör en av de mest populära stadsdelarna i Stockholms innerstad. Ett hemtrevligt område med ett rikligt utbud av välrenommerade brasserier, kvarterskrogar, butiker och små unika vintagebutiker. Vill du slå dig ner på ett fik eller strosa i små butiker är gatorna runt Odenplan, Sankt Eriksplan eller Rörstrandsgatan ett bra alternativ. Utmärkta kommunikationer med buss och T-bana. Ett stenkast bort finner du vackra Hagaparken som lockar picknickande soldyrkare på sommaren eller skridskoåkare på vintern. Närheten till vatten och härliga grönområden kombinerar det bästa av två världar. Utmärkta kommunikationer med Citybanans uppgång "Vanadis" precis utanför porten. I närheten finns dessutom flertalet bussar och T-bana.

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening, säljare och årsredovisning. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Området

Planritning

Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad?
Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig! 

 

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, försök igen.
4113 personer har tittat på denna bostad
HitCounter
Fri värdering