Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, försök igen.

Alla bilder

Laddar bilder

Bostadsfakta

Mäster Simons väg 22

Antal rum 5 rum + kök
Boarea 115 kvm
Förvaltarens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr C21
Våning 0
Ekonomi Pris: 5 175 000 kr Föreslagen budstart
Avgift: 6 654 kr/mån inkl Värme, förråd, vatten, kabel-tv och carport!
Andel i föreningen: 1,6489%
Driftskostnad 10 500 kr/år
varav
El: 8 000 kr
Försäkring: 2 500 kr
Beräknat antal pers: 3
Kommentar Enligt schablon då verklig kostnad ej finns. Driftkostnaderna är individuella beroende på förbrukning.
Pantsatt Ja
Allmänt I lägenhetsregistret är bostaden registrerad som 4 rok.
Uteplatserna omfattas av speciellt skötselavtal vilket styrker för medlemmen att de kan utnyttjas exklusivt.

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1997
Uppvärmning Fjärrvärme
Energideklaration
Utfärdad den 23 oktober 2008
Energiklass: -
Energiprestanda: 119 kWh/m² (Atemp) och år

Beskrivning

Mäster Simons väg 22

Unik bostad med radhus-känsla och hög standard i populära Ritorp/Norra Frösunda. Lägenheten är i två våningar och detta är ett perfekt boende för den större familjen som ställer höga krav på sitt boende. Till denna lägenhet finns egen carport, två uteplatser och en balkong!

// Unik etagelägenhet // 2 st uteplatser & 1 st balkong // egen carport // Brunnsviken // Haga Parken // Mall of Scandinavia //

Ägarna har i närtid renoverat större delen av bostaden som idag är i mycket gott skick. Lägenheten håller hög standard och är en bostad för dig med ett öga för detaljer, detta är en bostad som måste ses på plats!

Planlösningen erbjuder fyra möjliga ingångar, två entréer på övre plan och ingång från uteplatsen samt en ingång på nedre plan från uteplats. Övre plan har ett stort och öppet vardagsrum med balkong, stilrent kök med plats för matbord, hall med klädkammare och garderober samt renoverat badrum. Nedre plan har tre st sovrum, ett mysigt vardagsrum samt badrum med tvättmöjligheter.

Ritorp/Norra Frösunda är ett mycket trevligt och familjevänligt område. Inom gångavstånd finns allt som önskas, så som trevliga promenadstråk i Haga Parken / Brunnsviken, Mall of Scandinavia, restauranger och närservice i Frösunda samt nya hotellet The Winery med pool på taket. I närområdet finns flertalet olika skolor.

Området har mycket bra kommunikationsmöjligheter med gångavstånd till pendeltåget (Ulriksdals station eller Solna Station) som tar dig till Odenplan på 5-7 minuter eller Stockholm city på cirka 10 min. Här finns även täta bussförbindelser till Universitetet, Stockholm city, Solna/Karolinska, Danderyds sjukhus och Bergshamra tunnelbana (6 min). Flygbussen till Arlanda avgår från Järva krog. Vill du ta bilen så finns E18 och E4:an i närheten.


--Övre plan--

Entré/inre hall
På övre plan finns två entréer som båda har kalksten på golv. Här finns praktisk klädkammare samt tre st garderober för förvaring.

Vardagsrum
Stort och ljust vardagsrum med gott om plats för soffa, mediamöbel och ytterligare möblering. Planlösningen är öppen mot köket vilket skapar trevligt ljusinsläpp och en social planlösning. Här finns flera olika alternativ på hur man kan möblera, möjlighet finns till biblioteksdel eller matsalsdel. Om så önskas kan del av vardagsrummet stängas av för att skapa ett rum till. Från rummet nås balkongen.

Kök
Smart planerat och ytterst stilrent kök i grå ton. Köket har goda förvaringsmöjligheter och arbetsytor. Köket är utrustat med side by side kyl & frys, inbyggd varmluftsugn, induktionshäll, fläkt med kåpa, diskho samt diskmaskin. I köket finns plats för matbord för ca 6 personer. Från köket nås ena uteplatsen.

Uteplats med carport
Trivsam uteplats med plattläggning samt grönska och är belägen i norr. Invid uteplatsen finns egen carport (som ingår i avgiften).

Balkong
Från vardagsrummet nås balkongen som är belägen i söder och har plats för bord och stolar eller t.ex. rottingmöbler.

Badrum
Mycket stilrent och nyrenoverat badrum. Här finns kommod, spegelskåp, duschhörna med glasväggar, handdukstork samt WC. Skjutdörr in till rummet.

--Nedre plan--

Vardagsrum
Mysig vardagsrum invid trapp från övervåningen. Detta rum har plats för soffmöblering & mediamöbel och är perfekt som tv-rum.

Sovrum 1
Det större av sovrummen har plats för dubbelsäng och sängmöbler samt en egen walk in closet.

Sovrum 2
Sovrum med två fönster. Här finns plats för säng, skrivbord och förvaringsmöbler för den som önskar. Skjutdörr in till rummet.

Sovrum 3
Sovrum med ett fönster. Här finns plats för säng, skrivbord och förvaringsmöbler för den som önskar. Skjutdörr in till rummet.

Uteplats
Härlig och mysig uteplats i söder mot föreningens innergård. Här finns plats för rottingmöbler och leksaker för barnen. Plattor på mark.

Till bostaden finns förråd i källaren, ca 4-5 kvm (Säljarens uppgifter)

Renovering i bostaden 2017/2018
Omfattande ytskiktsrenovering, bl.a. målning, lackering, ekparkett i hela lägenheten, kalksten i hallar osv.
Renovering badrum övervåning - natursten. Inbyggd skjutdörr.
Förbättringar av badrum på nedervåning, sänkt tak, belysning, kommod INR, tvättpelare samt armaturer.
Förändring av planlösning nere samt inbyggda skjutdörrar till de mindre sovrummen.
Walk in closet i stora sovrummet.

Förening

Mäster Simons väg 22

Förening

BRF Hästskon

Allmänt om föreningen

Brf Hästskon är en äkta förening och äger marken. Föreningen består av 89 lägenheter i en fastighet som uppfördes 1997.

Gemensamma utrymmen
Föreningen har ett flertal cykelförråd i gatuplan och cykelförråd i hus på gården samt trevlig gemensam gård. Föreningen har två tvättstugor med 2 st tvättmaskiner, 1 st torktumlare, 1 st torkskåp samt 1 st mangel, i varje tvättstuga. Bokning sker utanför tvättstuga eller via internet. Tvättstugorna finns i port 16 och 24. Grillning ej tillåten på balkong eller uteplats. Föreningen har gemensam grillplats.

Beslutade avgiftsförändringar
Avgiften sänktes med 5% 1 jan 2018. Inga övriga förändringar är beslutade. (Feb 2018)

Delat ägandeskap
Ja förutsatt att båda bor i lägenheten. Frågan löses från fall till fall då vi är väl medvetna om att föräldrar kan behöva vara delägare.

Överlåtelseavgift uppgår maximalt till 2,5% av prisbasbeloppet, betalas av köparen.
Pantsättningsavgift uppgår maximalt till 2,5% av prisbasbeloppet, betalas av pantsättaren.

Tv och bredband

Varje lägenhetsinnehavare har två leverantörer att välja mellan på bredband, Bredbandsbolaget eller ComHem. ComHem är vår leverantör av kabel-TV. I avgiften ingår följande:
Digital-TV: ComHem Digital TV Small. Från den 1 april 2018 har föreningen tecknat avtal med Comhem avseende bredband/TV/IP-telefon. Se hemsidan. Den produkten skulle kostat nästan 700 kr/mån om medlemmen köpt den. Nu kommer den att ingå i årsavgiten, som inte ändra pga detta.

Parkering

Föreningen har ett garage med 20 st garageplatser. 10 st av dessa platser hyrs ut till en grannförening. Föreningen har även 36 st carport platser. Alla garage- och carport-platser har uttag för motorvärmare. För närvarande kostar det 500 kr/mån att hyra en garageplats och 300 kr/mån att hyra en carport-plats. Föreningen har även 3 st parkeringsplatser för motorcyklar som kan hyras.

Renoveringar - utförda och planerade

Inga större renoveringar planerade. Underhåll enligt underhållsplan.

ÅR 2017:
OVK (obligatorisk ventilationskontroll)
Stamspolning, byte till LED-belysning i soprum och alla trapphus. Nya motorvärmar-uttag. Plattsättning på gården. Rengöring av fjärrvärmeväxlare. Utbyte av expansonskärl. Spolning av stuprör och sandsugning av brunnarna. Besiktning av värmecentralen. Utbyte av vattenflödesmästaren i värmecentralen.

ÅR 2016:
Inspektion av takbeklädnad och hängrännor. Tvättstugebokning via webb. Nertagning och beskärning av träd. Brandcellutredning genomförd. Sopning och linjemålning av parkeringsplatser. Ej fungerande nödtelefoner i hissar (sex av sju) utbytta. Ny tvättmangel i port 24. Uppföljning av skötsel av uteplatser. Rensning av hängrännor och stuprör. Anslagstavlor uppsatta i portarna 16 och 24- Nya dioder monterade i ytterdörrar. Luddlådor installerade i båda tvättstugorna. Cykelrensning.

ÅR 2015:
Nytt system för tvättstugebokning

ÅR 2014:
OVK (obligatorisk ventilationskontroll)
Stamspolning
Fler återvinningskärl sattes in i soprum, nu har vi sorteringskärl för plast, batterier, ljuskällor (lampor & lysrör ), "små-el", matavfall, wellpapp och tidningar.

ÅR 2013:
Underhållsbesiktning av fastighet
Upprustning av innergård, nya blomkrukor och ny sand till sandlådan
Duvskydd monterades

ÅR 2012:
Installation av brandvarnare i samtliga lägenheter
Radonmätning

ÅR 2011:
OVK (obligatorisk ventilationskontroll)
Stamspolning
Trädgårdsrensning av buskar och omplantering
Rensning av dagvattenbrunnar och stuprör
Upprättat underhållsplan i samarbete med Fastighetsägarna

ÅR 2010:
Upprustning av tvättstugor. Byte av torkskåp och torktumlare
Upprustning av innergård. Ny sandlåda, grill och bänkar

ÅR 2009:
Målning och oljning av portdörrar
Målning av carport-länga

ÅR 2008:
Energideklaration

ÅR 2007:
OVK (obligatorisk ventilationskontroll)
Installation av reglersystem till värmesystemet som med daglig information ifrån SMHI anpassar värmen till aktuell väderlek.

ÅR 2006:
Stamspolning
Installation av ljud/tryck styrt belysningssystem i all portuppgångar. Lamporna tänds automatiskt, vilket bidrar energibesparingar.

För mer information se hemsida eller årsredovisning.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Nej

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Planritning
Planritning

Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad?
Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig! 

 

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, försök igen.
HitCounter
Fri värdering