Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, försök igen.

Alla bilder

Laddar bilder

Bostadsfakta

Klippgatan 16B, 7tr

Antal rum 3 rum + Kök
Boarea 75,5 kvm
Förvaltarens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 16B-702
Våning 7 av 8, hiss finns
Ekonomi Pris: 3 195 000 kr Föreslagen budstart
Avgift: 3 791 kr/mån Inkl värme, VA & kabel-tv. Bredband tillkommer med 180kr/mån
Andel i föreningen: 1,13537%
Driftskostnad 7 416 kr/år
varav
El: 6 000 kr
Försäkring: 1 416 kr
Beräknat antal pers: 1
Kommentar Driftskostnader baseras på schablonvärde. Dessa kan variera beroende på avtal och förbrukning.

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1965
Uppvärmning Fjärrvärme
Energideklaration
Utfärdad den 26 juni 2009
Energiprestanda: 96 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster: 2-glas

Beskrivning

Klippgatan 16B, 7tr

VISNING 23/4 KL 10:30! Varmt välkomna till populära Klippgatan och denna 3:a med visst renoveringsbehov och enorm potential. Högt upp i huset på våning 7 finns lägenhet med rikligt ljusinsläpp och stor, inglasad balkong i härligt västerläge. Stambytt badrum med tvättmaskin och två bra sovrum med inbyggd förvaring. Centralt läge en kort promenad från Solna C med T-bana, bussar, tvärbana och butiker.

HALL
Rymlig hall med plats för såväl avhängning som förvaring i inbyggd garderob med skåp upp till tak, men även gott om yta för extra hallmöblemang. Ljust laminatgolv och tapetserade väggar.

KÖK
Charmigt originalkök med vita luckor och vitt kakel. Köket har generösa avlastningsytor och gott om förvaring. Vitvaror bestående av kyl/frys, spis och köksfläkt i vitt. Laminatgolv och ljust tapetserade väggar samt matplats för det större sällskapet.

BADRUM
Helkaklat badrum som renoverats i samband med stambytet 2009. Ljust klinkergolv och kaklade väggar. Badrummet är utrustat med tvättmaskin, tvättställ, spegelskåp med inbyggd belysning, wc, handdukstork och dusch med vikbara glasväggar.

VARDAGSRUM
Ljust och luftigt vardagsrum med utrymme för väl tilltagen sällskapsdel och ljusinsläpp från stort fönsterparti samt utgång till balkong. Ekparkett och tapetserade väggar.

BALKONG
Stor inglasad balkong i västerläge med sol från lunch till kväll. Här finns gott om plats för utemöbler. Den praktiska inglasningen bidrar till en längre balkongsäsong under såväl tidiga vår- och sena höstdagar.

Balkonginglasningen är i behov av reparation. För närvarande råder öppningsförbud till dess att inglasningen repareras. Styrelsen arbetar med att ordna en gemensam hantverkare för samtliga balkonginglasningar i föreningen, valet är dock fritt att själv anlita egen hantverkare under förutsättning att intyg på arbetet kan lämnas till styrelsen.

SOVRUM 1
Sovrum med plats för dubbelsäng och förvaring i två inbyggda originalgarderober. Laminatgolv och ljusa tapetserade väggar.

SOVRUM 2
Även detta sovrum har plats för dubbelsäng och förvaring i tre inbyggda originalgarderober. Laminatgolv och väggar i ljus nyans.

FÖRRÅD
Till lägenheten hör ett vindsförråd.

Förening

Klippgatan 16B, 7tr

Förening

Brf Vimpeln 16

Allmänt om föreningen

BRF VIMPELN 16
Föreningen är en äkta förening och ombildades 2001. Den består av 100st lägenheter varav 4st upplåts med hyresrätt samt 2st lokaler.

Styrelsen godkänner delat ägandeskap med ett krav på minsta andel om 10 %. Juridisk person accepteras ej som medlem i föreningen.

Överlåtelseavgift om 2,5% av gällande prisbasbelopp samt ev pantsättningsavgift om 1% av gällande prisbasbelopp debiteras köparen.

Mer info om Brf Vimpeln 16 finns på föreningens hemsida: http://www.vimpeln16.se/

I dagsläget (2017-04-09) finns inga beslutade avgiftsändringar.

KABEL-TV/BREDBAND
Huset är anslutet till kabel-tv via Canal Digital (basutbud ingår i avgiften) och bredband via Ownit. Obligatorisk avgift för bredband är 180 kr/mån och ger 1000/1000 Mbit.

FÖRSÄKRING
BRF Vimpeln 16 har en kollektiv bostadsrättsförsäkring som gäller för alla medlemmar. Det är dock viktigt att alla har en hemförsäkring men ni behöver alltså inte ha det bostadsrättstillägg som ofta annars är vanligt att försäkringsbolagen rekommenderar.

TVÄTTSTUGA
I föreningen finns 2st tvättstugor. Dessa är belägna på entréplan mellan B- och C-porten och är försedda med totalt 6st tvättmaskiner, 2st torktumlare, 2st torkskåp, 1st mangel och 2st torkrum.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Cykelrum/barnvagnsrum finns på entréplan. Föreningen har ett rum med kokvrå samt tillhörande dusch och toalett som medlemmarna kan hyra för korta perioder (350 kr/dag vardagar och 400 kr/dag helgdagar). Ett hobbyrum finns i källargången mellan A- och B-porten. Där finns möjlighet att snickra och måla. En liten uppsättning verktyg och maskiner finns att tillgå.

PARKERING
Föreningen har 52 parkeringsplatser på egen mark, 24 utomhus för 250 kr/mån och 28 i garage för 550 kr/mån mellan Klippgatan 16 och 20. Utöver dessa finns 2 platser för MC i garaget. För närvarande råder kö till samtliga platser. I övrigt gäller boendeparkering i området via Solna kommun. Avgift för detta är 300 kr/månad eller 750 kr/kvartal. Besök gärna www.solna.se för mer information.

UTFÖRDA RENOVERINGAR
1994 - Tilläggsisolering/utbyggnad av balkonger
2003 - Renovering av tvättstugor
2008-2009 - Omdragning av el i lägenheterna
2009 - Stambyte i kök & badrum, byte värmepanna/uppvärmning
2010 - Hissrenovering och renovering av ventilation
2012 - Säkrare cykelförvaring och reparation av vattenläckage från p-däck ovanför garage
2013 - Renovering av trapphus & portar
2015 - OVK, byte av fläktar i b-porten

KOMMANDE/PÅGÅENDE RENOVERINGAR
Renovering av varmgarage pågår och väntas färdigställas juni 2017.

NÄROMRÅDE
Med sitt centrala läge i Solna har Klippgatan utmärkta kommunikationer. Inom ca fem minuters gångavstånd hittar du Solna Centrum som har flertalet butiker och ett antal restauranger samt även ett brett serviceutbud så som apotek, bibliotek och vårdcentral. Här finner du även flertalet bussar mot både västerort samt norrort, t-bana där restiden till T-centralen endast är ca 10 min samt tvärbanan som trafikerar sträckan Solna Station - Alvik.

I närområdet finner du även grönområden såsom Lötsjön och Råstasjön med promenadstråk och Café Gröna Stugan.

Med ca 15 minuters promenad når du Arenastaden med nya nationalarenan och Mall of Scandinavia som är Skandinaviens största shoppingdestination med butikskoncept, restauranger och en arkitektur utöver det vanliga. I 250 butiker hittar du det bästa inom allt från mode till mat och teknik. En ny dimension av shopping helt enkelt.

Om du önskar att få bo i ett naturskönt område men samtidigt med direkt närhet till Stockholm innerstad är garanterat Solna något för dig. Solnas yta består till ungefär en tredjedel av natur och parker. Här finns gröna rekreationsområden, flera strandpromenader och dessutom många fina små och halvstora parker och naturområden mellan bostadsområdena.

Några som förtjänar ett extra omnämnande är exempelvis Kungliga nationalstadsparken, öster om Uppsalavägen, med Ulriksdals slottspark, Tivolihalvön, Hagaparken och strandpromenader vid Brunnsviken och Edsviken. Några särskilt fina stranpromenader och rekreationsområden finner du vid Råstasjön och Lötsjön samt i natur- och parkstråket utmed Ulvsundasjön och Bällstaviken.
Planritning

Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad?
Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig! 

 

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, försök igen.
2842 personer har tittat på denna bostad
HitCounter
Fri värdering