Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, försök igen.

Alla bilder

Laddar bilder

Bostadsfakta

Fridensborgsvägen 31, 4tr

Antal rum 4 rum + kök
Boarea 102 kvm
Förvaltarens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 1301/451
Våning 4 av 5, hiss finns
Ekonomi Pris: 4 495 000 kr Föreslagen budstart
Avgift: 4 637 kr/mån inkl värme, vatten, telia tripple play.
Andel i föreningen: 1,6976%
Driftskostnad 5 500 kr/år
varav
El: 3 500 kr
Försäkring: 2 000 kr
Beräknat antal pers: 4

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 2009
Uppvärmning Fjärrvärme
Energideklaration
Utfärdad den 18 januari 2013
Energiklass: -
Energiprestanda: 65 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster: 3-glas

Beskrivning

Fridensborgsvägen 31, 4tr

Varmt välkomna till praktisk och tilltagen 4:a i Järvastaden. Planlösningen erbjuder tre sovrum som är utplacerade i olika delar av lägenheten, mycket ljust och socialt vardagsrum och kök, två balkonger, två badrum samt walk-in-closet! Järvastaden är ett mycket uppskattat och barnvänligt område med närhet till bland annat närservice, Mulle Mecks omtyckta lekpark, gångavstånd till Ulriksdals pendelstation och närhet till Överjärva gård och golfbana.

HALL 
Välkomnande hall med praktiskt klinkergolv samt möjlighet för avhängning och förvaring i garderober. 

BADRUM 1 
Praktiskt badrum med kakel och klinker. I badrummet finns WC, dusch, tvättställ samt spegelskåp. Komfortvärme i golv.  

SOVRUM 1 
Det större av sovrummen erbjuder gott om plats för dubbelsäng, sängmöbler samt förvaring. Rummet används idag som barnrum. 

KÖK 
Rymligt och ljust kök med insyn in till vardagsrummet. Köket är utrustat med kyl & frys, integrerad diskmaskin, spishäll, fläkt monterad i skåp, inbyggd ugn samt inbyggd mikrovågsugn. I köket finns naturlig plats för matbord för ca 6 personer. Från köket nås ena balkongen. 

BALKONG 1 
Mysig balkong med plats för enklare cafémöbler eller liknande. Balkongen vetter mot nord/väst med trevlig eftermiddagssol. 

SOVRUM 2 
Tilltaget sovrum med plats för dubbelsäng, sängbord och enklare förvaringsmöbler. 

BADRUM 2 
Fräscht badrum med kakel och klinker. I badrummet finns WC, tvättställ med kommod, spegelskåp, badkar, tvättmaskin samt torktumlare med arbetsyta samt förvaring ovanför. Komfortvärme i golv. 

KLÄDKAMMARE 
Intill sovrum 2 finns en stor klädkammare med bra förvaring. 

VARDAGSRUM 
Mycket social planlösning med öppet kök och vardagsrum. Det finns gott om plats för soffa, mediamöbel, förvaringsmöbler samt matbord för den som önskar. Från vardagsrummet nås den större balkongen. 

BALKONG 2 
Rogivande och härlig inglasad balkong mot innergården. Här finns utrymme för rottingmöbler eller liknande. Balkongen vetter mot syd/öst med förmiddagssol. 

SOVRUM 3 
Det mindre av de 3 sovrummen ligger intill vardagsrummet. Detta rum har plats för mindre säng alternativt barnsäng samt mindre förvaring. 

Till bostaden finns förråd i källaren om ca 10 kvm (säljarens uppgift)

Förening

Fridensborgsvägen 31, 4tr

Förening

Brf Svärdsliljan 1

Allmänt om föreningen

Föreningen är äkta. Föreningen äger och förvaltar fastigheterna Mässen 2 och Tunet 3 i Solna kommun. Inflyttning skedde under år 2009 samt övertog föreningen det ekonomiska ansvaret efter JM under 2010. På fastigheterna finns två flerbostadshus innehållande 68 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt. Den totala boytan uppgår till 5730 kvm. Föreningen har en lokal.

Ventilation
Frånluftsvärmepump ansluten till ventilationssytemet från varje lägenhet med värmeåtergivning. Bostäderna har FX-system med tilluft via tilluftsradiator. Samlingsfläktar inom fläktrum ger grundflöde i lägenheterna. Till samlingsfläktar är värmeåtervinningsbatterier kopplade.

Föreningen sänkte avgiften med 5% från 2017.

Tv och bredband

I föreningen har vi bredband, IP-telefoni och kabel-tv via Telia. I avgiften ingår kanalpaket Lagom, bredband 100/10 Mbit/s. Hör av dig till Telia för att aktivera dina tjänster och för att beställa tilläggstjänster, som exempelvis fler tv-kanaler. Föreningen kommer under hösten att uppdatera bredbandet till 100/100, 1st ny HD box/lgh kommer då att erhållas. Befintliga boxar får behållas, 2st/lgh (2017-06-26).

Parkering

Föreningen disponerar 9 parkeringsplatser utomhus med motorvärmaruttag samt 36 parkeringsplatser i garage. Parkeringsplatserna är endast avsedda för föreningens medlemmar. Vill du ställa dig i kö eller har andra frågor gällande parkering är du välkommen att kontakta styrelsen. Gällande parkering är det kö till både garage och uteplatser. Samtliga platser har uttag för motorvärme. Föreningen accepterar laddning av elfordon - Hybrider i befintliga uttag mot schablon ersättning. Kapaciteten är 6A (timer 3h). Gällande kötid är det efterfrågat hos föreningen men inget uppgift har lämnats.

Föreningens ekonomi och planerade avgiftsförändringar

Överlåtelseavgift från uppgå till högst 2,5 % av gällande prisbasbelopp. Pantsättningsavgift till högst 1 % av gällande prisbasbelopp. Överlåtelseavgift betalas av förvärven och pantsättningsavgift betalar pantsättaren.

Renoveringar - utförda och planerade

Inga större underhåll är planerade under de kommande åren.

Övrigt

Inglasning: Föreningen har ett avtal med Svenska Lumon AB (tel: 08 522 77300) att de skall leverera och montera inglasningarna.

Information till dig som flyttar in: https://www.brfsvardsliljan.se/?rID=1065&page=inflyttning


OMRÅDET
Järvastaden är ett perfekt område för dig som vill bo centralt, men ändå naturnära och barnvänligt. Bostadsområdet gränsar till Igelbäckens naturreservat och kulturmiljön Överjärva gård med café och djurhållning. Området kan bäst beskrivas som småstadskaraktär med attraktiva bostäder och grönområden för såväl rekreation som lek. Med ca 5 min promenad från bostaden finns Hemköp, vid Ulriksdals pendeltågsstation. När väl Järvastaden är färdigbyggt kommer det att inrymma 12 000 invånare. Därmed blir Järvastaden Sveriges största nya stadsdel efter Hammarby Sjöstad.

En kort promenad från lägenheten ligger Råstasjön, en fågelsjö med fina promenad och joggingspår. Under vintern kan man åka skridskor på sjön och under sommaren är det trevligt med en picknick på de omkringliggande grönområdena. För den som söker större utmaning ligger Ursviks motionsgård nära med elljusspår och "norra Stockholms bästa" skidspår på vintern. Mulle Mecks lekpark är en del av Järvastaden som måste upplevas, det blir lätt barnens favorit.

Inom kort kommer öppnas en ny skola i Järvastaden. År 2017 ska denna stå klar och kunna ta emot 500 barn från förskoleklass upp till årskurs sex. Adressen till den nya skolan blir Fridensborgsvägen 100, en kort promenad från huset.

Med ca 15 minuters promenad når du Arenastaden med nya nationalarenan och Mall of Scandinavia som är Skandinaviens största shoppingdestination med butikskoncept, restauranger och en arkitektur utöver det vanliga. I 250 butiker hittar du det bästa inom allt från mode till mat och teknik. En ny dimension av shopping helt enkelt.

Från huset är det en kort promenad till Ulriksdals pendeltågstation varifrån du har ca 9 minuter till city. Busshållsplats finns nere på Fridensborgsvägen där du tar dig till blå linjen och Hallonbergens t-banestation på ca 10 minuter åt ena hållet och Röda linjen med Bergshamra på ca 10 minuters avstånd åt det andra. Den bilburne tar sig lätt ut på såväl E18:n som E4:an från området.

På cykelavstånd finns Kista Galleria och Solna Centrum, lägg därtill grönområden och fina promenadstråk runt hörnet i Igelbäckens naturreservat, Ulriksdals Slott och trädgårdar samt Hagaparken.

För mer information om området och dess utveckling går det bra att besöka www.jarvastaden.se.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Nej

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Äger föreningen marken?

Ja

Området

Planritning

Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad?
Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig! 

 

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, försök igen.
4126 personer har tittat på denna bostad
HitCounter
Fri värdering