Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, försök igen.

Alla bilder

Laddar bilder

Kommande bostad

Ägaren till denna bostad är ON THE MOHV. Försäljning är planerad men ännu inte bokad. Därför annonseras ännu inte komplett bostadsinformation eller visningstider. Däremot kan du anmäla ditt intresse till ansvarig mäklare redan nu.

Bostadsfakta

Skvadronsgatan 18

Antal rum 3,5 rum + Kök
Boarea 91 kvm
säljarens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 01014/1303
Våning 4 av 4, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 3 395 000 kr utgångspris
Avgift: 4 001 kr/mån inkl värme, VA och kabel-tv.
Andel i föreningen: 6,03121%
Andel av årsavgift: 6,02871%
Driftskostnad 6 416 kr/år
varav
El: 5 016 kr (3000 kWh)
Försäkring: 1 400 kr
Beräknat antal pers: 4
Tillträde Enligt överenskommelse
Allmänt Andelstal 0,0603000
Andelstal kapital 0,0603000

Varje månad tillkommer obligatoriska tillägg om 418 kr för el, 123 kr för trappstädning, 25 kr för bostadsrättsförsäkring och 165 kr för bredband. Elen ändrar sig efter förbrukning på årsbasis och justeras i efterhand enligt den faktiska förbrukning man har.

Enligt lägenhetsförteckningen finns ingen uppgift om boarean. 91 kvm baseras på säljarens uppgifter.

Säljaren disponerar i dagsläget 3 st vindsförråd om 12, 2 och 1 kvm och ett källarförråd om 12 kvm.

Garderobssystemet i sovrummet, hatthyllan och alla rullgardiner ingår inte i köpet.

Lägenheten är registrerad som en 3:a enligt lägenhetsutdraget.

Byggnad

Byggnadsår 1927
Energideklaration
Utfärdad den 5 oktober 2016
Energiklass: E
Energiprestanda: 127 kWh/m² (Atemp) och år

Beskrivning

Skvadronsgatan 18

Välkommen att uppleva detta underbara hem beläget i hjärtat av Slottsstaden där 1920-tals charm och rymd står i fokus. Genomgående fina parkettgolv, burspråk med fantastiskt ljusinsläpp, lamprosetter och vackra spröjsade fönster är bara några av alla karaktärsgivande attribut som andas tjugotalets charmiga men samtidigt pampiga stil. Läget på fjärde våningen bjuder på fin utsikt över området och maximalt med ljusinsläpp. Lägg därtill det fantastiska läget i Slottsstaden med närhet till Ribersborgs natursköna omgivningar med strand och bad, de välskötta stadsparkerna och det stora utbudet av både restauranger och caféer i närområdet. Med cykel eller till fots tar du dig snabbt till Malmös gågator och citypuls. Föreningen har mycket god ekonomi med låg belåningsgrad genom ett långsiktigt och medvetet tänk. Välkommen på visning och upplev denna charmiga bostad med dess lummiga innergårdar!

Hall
Vi välkomnas in i en rymlig hall med parkett på golvet och väggar målade i en ljusgrå ton tillsammans med en fondtapet. Hallen löper vidare till ett större rum där man med fördel kan göra en skrivbordshörna eller annan lösning efter vilka behov man har. Här finns goda förvaringsmöjligheter i en klädkammare.

Kök
Mysigt och ombonande kök renoverat 2006 där 20-talet gör sig påmint fast i en modern tappning. Från byggtiden finner vi mellan kök och sovrum ett platsbyggt hörnskåp och serveringsgång med ytterligare förvaringsmöjligheter som skänker karaktär. De vita skåpsluckorna matchar väl med gråmelerat kakel och träbänkskiva. Integrerad diskmaskin och kyl/frys (2017) bidrar till en enhetlig känsla. Övrig utrustning: ugn, spishäll och fläkt, alla från 2006. Väggarna är målade i en ljusgrå ton och på golvet ligger ett ljust skeppsgolv.

Vardagsrum/Matsal
Här erbjuds stora ytor med plats för sällskapsmöblemang. Två fönsterpartier ger ett rikligt ljusinsläpp och vacker utsikt över närområdet utan direkt insyn. Lamprosetter och djupa fönsternischer påminner återigen om byggåret. Även här parkettgolv och ljusgrå väggar. Precis intill finner du matsalen med plats för ett större matbord. Tillsammans skapar rummen en stor yta perfekt för sociala sammanhang.

Sovrum
Rymligt sovrum med ett fantastiskt burspråk där ljuset flödar in i rummet. Här finns gott om plats för en stor dubbelsäng och skrivbord eller annan möbel om så önskas. Den vackra parketten löpare vidare in i sovrummet från hallen och väggarna är målade i en ljusgrå ton i fin harmoni med en mönstrad fondtapet.

Barnrum/kontor/gästrum
Detta rum kan ha flera olika användningsområden beroende på behov. Här får en säng plats och kompletterande möbler. På golvet ligger parkett och väggarna är tapetserade i en vit och turkos mönstrad tapet, i övrigt vitmålat. Lugnt läge in mot den grönskande innergården.

Badrum
Smakfullt och modernt badrum renoverat 2006 med helkaklade väggar i grått och vit mosaik på golvet. Här finns duschhörna avgränsad med vikbara glasdörrar, tvättmaskin (2012) för din komfort samt handfat, spegel och toalett. Bra förvaring för hygienartiklar finns i ett väggskåp.

Föreningen har två gårdar. Den ena ger plats åt cykelparkering, två större bord med stolar, grillar, gräsmatta, äppleträd och gungor för barn. Den andra gården har pergola med vinranka, gräsmatta samt grill och utemöbler. På sommaren blir det mycket socialt kring solning, grillning och barnlek.

Förening

Skvadronsgatan 18

Förening

Bf Christinelund Upa

Allmänt om föreningen

Bf Christinelund Upa i Slottsstaden är en bostadsförening bildad år 1927. Föreningen omfattar 23 stycken lägenheter belägna i två fastigheter med adresserna Skvadronsgatan 18 samt Skvadronsgatan 18A. Till föreningen hör två stycken fina och grönskande innergårdar. Föreningen äger tomten och SBC är ekonomisk förvaltare. Föreningen är medlem i organisationen Bostadsrätterna.

HUSETS SKICK
Vattenstammar: Delvis bytta 2006
Avloppsstammar: Spolade 2013, Återkommande var 5:e år
Elstammar: Totalrenoverade 2005
Tak: Totalenoverat 2014
Nya maskiner i tvättstugan 2014
Fönster: Renoverade 2006 samt 2014
Fasad: Totalrenoverat under 2014
Under 2016 skedde mindre renoveringar. Nya armaturer i port och trapphus. Blästring och målning av trappräcken till källarnedgångar.

AVGIFT
I dagsläget finns inga planerade avgiftshöjningar.

TV OCH BREDBAND
Kabel-tv via Canal Digital, basutbudet ingår i avgiften.
Bredband via Bredbandsbolaget (100/10Mbit fiber) för 165kr/mån, ingår inte i avgiften.

PARKERING
Föreningen förfogar inte över några p-platser utan det är boendeparkering på gatorna i området.

GEMENSAMHETSLOKALER
I gårdshusets källare finns tvättstugan som har två tvättmaskiner, en torktumlare, mangel samt ett torkrum, maskiner från 2014. Digitalt bokningssystem fysikt eller via web och app. Cykelförrådet finns i gathusets källare och i gårdshusets källare finns ett hobbyrum. Föreningen är igång med att bygga en bastu i gatuhusets källare. Gårdens olika ytor går att boka vid kalas eller annan sammankomst.

MEDLEMSINFORMATION
Inträde i föreningen kan endast göras av fysisk person som har för avsikt att själv bo i lägenheten. Utträde ur föreningen får göras tidigast ett år från förvärvet, dvs. försäljning får komma till stånd först ett år efter inträdet.

För mer info: www.bfchristinelund.se

Ovanstående uppgifter är inhämtade från berörd förening. Spekulanterna uppmanas att kontakta föreningen för eventuella frågor angående kommande renoveringar och avgiftshöjningar.

Området

Planritning

Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad?
Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig! 

 

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, försök igen.
1651 personer har tittat på denna bostad
HitCounter
Fri värdering