Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, försök igen.

Alla bilder

Laddar bilder

Bostadsfakta

Jörgen Ankersgatan 16A

Antal rum 3 rum + Kök
Boarea 79 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 01103
Våning 1 av 4, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 2 995 000 kr eller högstbjudande
Avgift: 4 925 kr/mån inkl värme, VA, kabel-tv, bredband
Andel i föreningen: 6,79774%
Andel av årsavgift: 6,79774%
Tillträde Enligt överenskommelse
Allmänt - Ursprungliga månadsavgiften är 4661kr/mån gällande inkl värme, VA. Obligatoriskt tillägg tillkommer om 264kr/mån avseende tv-utbud samt 100mbit bredband vilket ger en total månadskostnad om 4925kr/mån.

Byggnad

Byggnadsår 1898
Energideklaration
Utfärdad den 14 november 2012
Energiklass: -
Energiprestanda: 219 kWh/m² (Atemp) och år

Beskrivning

Jörgen Ankersgatan 16A

I vårt allas älskade Davidshall finner ni här en stor och vacker lägenhet som besitter den charm och takhöjd som är svårt att hitta på annat håll. Genomgående planlösning i kombination med egen utgång till innergården och stora fönsterpartier gör lägenheten både ljus, spännande och unik.

Hall - Genom den vackra ingången till huset möts vi av en tidstypisk och charmerande trappuppgång. Bakom säkerhetsdörren in till lägenheten döljer sig hallen. Rustikt trägolv och plats för avhängning. Tack vare att den är genomgående möts vi av ljus från två håll och det skapar en välkomnande känsla.

Sovrum 1 - Väl tilltaget sovrum med plats för större dubbelsäng och garderober. Vackert originalgolv möter en tilltalande grå vägg och i taket finner vi stuckaturer och takrosett. Fönster vetter mot den lugna Jörgen Ankersgatan.

Vardagsrum - detta rum ligger beläget i hjärtat av lägenheten. Här finns stora fönster mot innergården och en känsla av rymd tack vare takhöjden. Även här finner vi stuckaturer, ljusa väggar och trägolv som gör lägenheten så fantastisk som den är. Från vardagsrummet går vi igenom en passage där vi finner klädkammaren och även ett utrymme med plats för mindre skrivbord eller byrå.

Kök - vidare kommer vi in i köket. Här finner vi utgången till den underbara och snart grönskande innergården. Köket är totalrenoverat sedan 2007 men nutida säljarna har satt sin egen prägling i form av att bygga in en trevlig vinkyl med de tegelstenar man fått över när man öppnade upp till innergården. Här finns goda möbleringsmöjligheter för större matsalsgrupp och eventuell kökssoffa. Köket är generöst utrustat med smakfulla färger och materialval. Rostfri utrustning i form av ugn, micro, kyl och frys (2014), diskmaskin, spisfläkt samt rostfri vask. Alla maskiner är från Whirlpool Bänkskiva i ek med grå mosaik ovanför lyses upp av spotlights. Stora fönsterpartier och ljusa väggar.

Sovrum 2 - den tidigare pigkammaren används idag som ett sovrum. Men det disponeras precis lika bra som kontorsrum eller gästrum. Här finns direkt access till egen walk-in-closet alternativt förråd. Ett lugnt och ljust sovrum med fönster mot innergården. Trägolv under fötterna och ljusa väggar gör det här rummet lika mysigt som resten av lägenheten. Här finns plats för en stor säng och mindre möblemang.

Badrum - nyrenoverat badrum under 2016 går i ljusa färger. Det är verkligen pricken över i:et i lägenheten. Man har här gjort sig av med det skrymmande badkaret och installerat en dusch med duschvägg, väggar med vitt kakel och golv med grå klinkers. Kommod, spegel, handdukstork, WC.

Förening

Jörgen Ankersgatan 16A

Förening

Brf Gråbjörnen 8

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen Gråbjörnen 8 bildades 2001 och fastigheten byggdes 1898. Föreningen består av 1 bostadshus med 17 lägenheter varav 1 är hyresrätt. Föreningen har även 1 lokal som är uthyrd. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna och betalas av köpare. SBC är ekonomisk förvaltare.

Husets skick:

1976: vatten- och avloppsstammar byttes - spolades 2014
2001: taket byttes till svart plåt - tillägg vid takfönstren 2010
2003: källaren dränerades och bredband drogs in
2004: värmesystem och värmepump byttes
2005: fönster byttes till 2-glas och porttelefon installerades
2008/2009: omputsning samt ommålning av nedre muren
2008/2009: innergården omlagd med marktegel och kullersten samt ny dränering gjord
2011: nya säkerhetsdörrar installerades
2013: ommålning av fönster i trapphus B och C samt dörrar
2015: balkonger byggdes och bekostades av innehavarna som önskade balkong

Tvättstuga: Helkaklad med maskiner som är ca 10 år gamla. Två tvättmaskiner, en torktumlare, en mangel, ett torkrum. Bokning av tvättid görs på tavlan i trapphuset precis utanför tvättstugan eller smidigt via en applikation.

Parkering: Boendeparkering finns på gatan utanför, garage finns även att hyra med separat kö. Boendeparkering i området finns och kan sökas om man är folkbokförd på adressen. Ansökan görs till gatukontoret på 040- 34 35 00.

Övriga utrymmen: Rymligt källarförråd och cykelställ med tak på gården..

Tv - internetanslutning: Föreningen är ansluten till kabel-tv via Canal Digital. Basutbudet ingår i avgiften. Internet via Bredbandsbolaget 100/10 mbit. Ett obligatoriskt tillägg om 264 kr/mån tillkommer för bredband.

Ekonomi: Föreningens syn på ekonomin är god. Avgiften har höjts i takt med inflationen. Inga planerade avgiftshöjningar närmsta åren. Stora arbeten har utförts de senaste två åren vilket förbättrat föreningens ekonomi avsevärt. Vinden har sålts till befintliga medlemmar, kassan har ökat, delar av lån har betalats av. Samtliga avtal har setts över och nya har slutits vilket hjälpt till att sänka kostnaderna. Föreningen har en hyresrätt kvar vilket kommer inbringa stor inkomst den dagen den säljs. Lokalen hjälper till att ge ytterligare intäkter. Man kommer att se över stammarna och eventuellt göra en relining eller ett stambyte närmsta 5-10 årsperioden - detta är däremot inget man tror ska påverka avgiften i någon större utsträckning.

För mer info: www.brfgrabjornen.se

Föreningen vill att den boende ska vara ägare till bostaden, det vill säga att delat ägande mellan förälder och barn inte är godkänt av föreningen. Föreningen godkänner inte heller juridisk person som köpare.

Ovanstående uppgifter är inhämtade från föreningen. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.
Planritning

Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad?
Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig! 

 

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, försök igen.
3221 personer har tittat på denna bostad
HitCounter
Fri värdering