Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, försök igen.

Alla bilder

Laddar bilder

Bostadsfakta

Södra Esplanaden 21

Antal rum 3 rum + Kök
Boarea 91 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 7
Våning 2 av 4, hiss finns
Ekonomi Pris: 3 195 000 kr utgångspris
Avgift: 4 476 kr/mån Inkl Värme, Vatten, Kabel-TV & Bredband.
Andel i föreningen: 0,043042%
Andel av årsavgift: 4,40095%
Driftskostnad 6 500 kr/år
varav
El: 5 000 kr
Försäkring: 1 500 kr
Tillträde Enligt överenskommelse
Allmänt Andelstal kapital: 4,40095%

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1930
Uppvärmning Fjärrvärme
Energideklaration
Utfärdad den 23 april 2009
Energiprestanda: 157 kWh/m² (Atemp) och år

Beskrivning

Södra Esplanaden 21

Underbar 30-talare på populära Södra Esplanaden! Här bor du bra i en charmig bostad med tidstypiska detaljer, välbevarade parkettgolv, tre rum i fil och en bra planlösning. Välkommen på visning!


Hall
Funktionell hall med ett fint parkettgolv och högt till tak. I hallen finns goda möjligheter till förvaring tack vare en garderob, ett linneskåp samt en rymlig skrubb.

Kök
Praktiskt kök med goda arbetsytor och mycket förvaring. Klinkergolv och fint fönster med utsikt över innergården.

Vardagsrum
Stort och ljust vardagsrum med plats för större soffgrupp och förvaringsmöjligheter. Fint parkettgolv, högt till tak och ljusa väggar. Underbar fönsternisch med fint ljusinsläpp mot husets framsida. I vardagsrummet finns även ett utrymme som idag används till kontor, som också enkelt kan göras om och fungera som förrådsdel eller allmän förvaring. Fina skjutdörrar mot bostadens matsalsrum/salongsrum.

Matsalsrum/salongsrum
Härligt rum som ligger i fil mellan vardagsrum och sovrum med ett fantastiskt ljusinsläpp och fina ytor. Fint parkettgolv och ett stort fönsterparti mot husets framsida.

Sovrum
Trivsamt sovrum med ett fint parkettgolv, högt till tak och plats för en stor säng. Från sovrummet finns utgång till lägenhetens härliga balkong. Det finns även en inbyggd garderob i sovrummet.

Badrum
Funktionellt badrum med våtrumstapet. WC, handfat, spegel och dusch. I badrummet finns även en tvättmaskin (ej inkopplad/dragen el). Badrummet är i behov av renovering.

Området
Södra Esplanaden ligger på ett av Lunds mest populära områden. Området präglas av mysiga gator och hus, lugn miljö men ändå nära till allt. På våren börjar Södra Esplanadens loppmarknad som är supermysig när trädallén på gatan börjar blomstra.
Ett stenkast ifrån bostaden ligger Stadsparken. Vid Stadsparken ligger även Högevallsbadet. Förutom badhus finns där även ett gym.

Avstånd och kommunikationer
Närmaste matvarubutiken är ICA Nära på Stora Södergatan (ca 3 min promenad). Det finns även en asiatisk livsmedelsbutik på Tullgatan (ca 150 m bort). Hemköp ligger annars ca 3-4 min bort och är den största matvarubutiken. Det finns en pizzeria och matvarubutik i mitten av Södra Esplanaden ca 1 min bort.
Det tar ca 4-5 min att gå in till stans absoluta centrum. Centralstationen cyklar du till på ca 5 min. Enkelt att ta sig till centralstationen med buss. Buss 131 (direkt) och buss 130 går från Bankgatan via Södra Esplanaden till Malmö. Det finns även flertalet stadsbussar som går i närheten (1:an, 3:an, 5:an, 6:an och 9:an). Eftersom Lund är en cykelstad finns det flera cykelbanor att ta sig runt på i närheten av bostaden.

Förening

Södra Esplanaden 21

Förening

Brf Lundatäppan

Allmänt om föreningen

Brf Lundatäppan består av 25 st lägenheter som är upplåtna med bostadsrätt och en lägenhet är upplåten med hyresrätt. Föreningen använder sig av SBC som eknomisk förvaltare.

Ekonomi
Senaste avgiftshöjning var på 2,5% och genomfördes 2017-01-01. Föreningen planerar att höja avgiften med 2,5% 2018-01-01 för att möta framtida underhåll.

Utfört underhåll
Fönsterrenovering mot gatan 2016
Byte av balkonger 2012/2013
Ny fjärrvärmecentral 2011
Rörstambyte av tappvattenledningar utfördes 1998
Taket renoverades 1994

Underhållsplan
Föreningen har antagit en underhållsplan som sträcker sig mellan 2015-2035.

Planerat underhåll
Föreningen håller för närvarande på att renovera fönstren mot innergården. Detta räknas vara klart hösten 2017. Föreningen planerar relining av avloppsstammarna 2019. Föreningen planerar att lägga om och renovera taket inom ca 8 år.

Förråd
Till lägenheten hör ett källarförråd (uppskattat till 3 kvm av säljaren) och ett vindsförråd med snedtak (uppskattat till 6 kvm av säljaren).

Kabel-TV och internet
Internet via svenska stadsnät perspektiv AB (perspektiv bredband 10 MBit ingår i avgiften) och kabel-TV via sydanten tele AB (grundutbudet).

Avgiften
*Avgiften redovisas enligt följande:
Grundavgift: 4227 kr/mån
Bredband: 159 kr/mån
TV: 90 kr/mån
Totalt:
*Detta innebär att föreningen kan sänka eller höja enbart grundavgiften om föreningen vill det.

Området

Planritning

Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad?
Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig! 

 

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, försök igen.
7404 personer har tittat på denna bostad
HitCounter
Fri värdering