Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, försök igen.

Alla bilder

Laddar bilder

Bostadsfakta

Södra Esplanaden 10

Antal rum 1,5 rum + Kök
Boarea 46 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 6
Våning 1, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 1 895 000 kr utgångspris
Avgift: 3 070 kr/mån inkl. värme, va och kabel-tv
Andel i föreningen: 4,2921%
Driftskostnad 4 400 kr/år
varav
El: 2 800 kr
Försäkring: 1 600 kr
Beräknat antal pers: 1
Tillträde Omgående
Allmänt Säljaren disponerar ett vindsförråd och ett källarförråd.

Lägenheten är registrerad hos föreningen som 1 rum och kök.

Andelstal värmekostnad: 4,449%

Uppgift om vilken mätnorm som användes vid uppmätningen har ej gått att få fram.

Byggnad

Byggnadsår 1936-1937
Energideklaration
Utfärdad den 8 december 2009
Energiklass: -
Energiprestanda: 221 kWh/m² (Atemp) och år

Beskrivning

Södra Esplanaden 10

På populära Södra Esplanaden presenteras denna rymliga 1,5:a lugnt belägen mot föreningens innergård. Lägenheten är välplanerad med stort kök och matplats för fyra personer, rymligt vardagsrum, avskild sovrumsdel samt helkaklat badrum. Stora fönsterpartier och högt i tak skapar en härlig rymd i denna fina funkislägenhet. Brf Egen Härd bildades 1935 i samband med att huset byggdes och har gjort flera av de stora renoveringarna. På Södra Esplanaden bor Ni på ett av Lunds bästa lägen i södra delarna av centrum med stans utbud av butiker, restauranger och mataffärer runt knuten. Universitetet ligger på kort cykelavstånd. Välkommen på visning!

HALL
Via rejäl halvtrappa välkomnas vi in i denna fina 1,5:a. Två inbyggda garderober skapar bra förvaringsmöjligheter och till höger finns plats att hänga av sig ytterkläderna. Till vänster ligger köket och rakt fram öppnar resten av lägenheten upp sig. Ljust laminatgolv matchas med vita väggar och mönstrad fondtapet.

KÖK
Rymligt kök från 2002 med matplats för fyra personer och utsikt mot gården. Köksinredning i trä matchas med vit bänkskiva, rosa kakel, ljusa väggar och parkettgolv. Utrustning: Spis/Ugn (Whirlpool, 2002), integrerad diskmaskin (Whirlpool, 2002), spisfläkt (Whirlpool, 2002) och integrerad kyl/frys (Whirlpool, 2013).

VARDAGSRUM
Rymligt och ljust vardagsrum med gott om plats för både soffgrupp och skrivbord eller läshörna. Stort fönsterparti mot gården och takrosett är vackra detaljer som skapar extra trivsel. Vita väggar matchas med mönstrad fondvägg och ljust laminatgolv.

SOVRUMSDEL
Intill vardagsrummet ligger sovrumsdelen med plats för dubbelsäng och garderober. Inbyggd garderob ger extra förvaring. Ljust laminatgolv och väggar i behaglig grön nyans.

BADRUM
Helkaklat badrum som renoverades 2006 med dusch, wc, handdukstork, handfat och badrumsskåp.

Förening

Södra Esplanaden 10

Förening

Brf Egen Härd

Allmänt om föreningen

Brf Egen Härd är en äkta bostadsrättsförening som bildades 1935. Det finns 23 st lägenheter som är upplåtna med bostadsrätt. Föreningen sköter den ekonomiska och tekniska förvaltningen själva.

BYGGNADENS SKICK
Vatten och avloppsstammar: byttes 1992/1993
Taket: Bedöms vara i gott skick.
Fasad: Renoverad 1992/1993
El: Byttes kök och badrum 1992/1993
Trapphus: Målat 2009-2010
Fönster: Byttes 2015
Övrigt: Byte av källarfönster och dörrar på norra fasaden 2012. Utbyte av regulatorn till varmvatten 2013. Fiberindragning och byte av samtliga lås till ytterdörrar 2014

Kommande renoveringar
Föreningen planerar att byta värmeväxlaren.

EKONOMI
Föreningen höjde senaste månadsavgiften med 5% 2016. Det finns för närvarande inga planerade avgiftsändringar. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 000 kr som betalas av köparen. För mer information om föreningens ekonomi se senaste årsredovisningen på www.mohv.se.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Tvättstuga i källare med tvättmaskin, torktumlare och ett torkrum. Det finns ett styrelserum/möteslokal på vinden.

TV- OCH INTERNETANSLUTNING
Kabel-TV via Com Hem ingår i avgiften. Fastigheten är ansluten till öppet stadsnät där lägenhetsinnehavaren kan välja bland flera olika leverantörer (beroende på hastighet och leverantör kan priset variera). Föreningen delar på 2 MB från Bredband 2. Vill medlemmen ha högre hastighet kan han/hon ansöka. Fiber är framdragen tillfastigheten och kopplad till Lunds stadsnät.

ÖVRIGT
Föreningen använder sig av ett andelstal. Föreningen har inte uppgett vilken mätstandard som använts för att avgöra boarean. Delat ägande godkänns där den som ska bo i lägenheten ska äga minst 10%. Föreningen gör tillsyn i samband överlåtelsen.

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2017-01-27. Spekulanter uppmanats att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.
Planritning

Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad?
Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig! 

 

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, försök igen.
1772 personer har tittat på denna bostad
HitCounter
Fri värdering