Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, försök igen.

Alla bilder

Laddar bilder

Bostadsfakta

Erik Dahlbergsgatan 6

Antal rum 4,5 rum + Kök
Boarea 114 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 01008
Våning 2 av 5, hiss finns
Ekonomi Pris: 4 495 000 kr utgångspris
Avgift: 5 724 kr/mån inkl. värme, va och kabel-TV. Obligatoriskt tillägg om 279 kr tillkommer för el (preliminär) och bredband
Andel i föreningen: 2,5165%
Andel av årsavgift: 2,5187%
Driftskostnad 6 348 kr/år
varav
El: 3 348 kr
Försäkring: 3 000 kr
Beräknat antal pers: 4
Tillträde Enligt överenskommelse
Allmänt Andel, kapital, %: 2,51870

Månadsavgiften är uppdelad enligt:
Månadsavgift: 5724 kr
Obligatoriska tillägg: 279 kr varav el 180 kr och bredband 99 kr
Total månadsavgift: 6003 kr

Säljaren disponerar ett vindsförråd och ett källarförråd.

Uppgift om vilken mätnorm som användes vid uppmätningen har ej gått att få fram. Lägenheten är registrerad som 4 rok i föreningens register.

Byggnad

Byggnadsår 1934
Energideklaration
Utfärdad den 21 augusti 2008
Energiprestanda: 116 kWh/m² (Atemp) och år

Beskrivning

Erik Dahlbergsgatan 6

På lugn kullerstensgata, i hjärtat av Kungagatorna, presenteras denna helt underbara våning i toppskick om hela 114 kvm. Lägenheten som är nyrenoverad ligger på andra våningen med hiss och har balkong mot föreningens innergård. Köket från 2016 är rejält med underbara arbetsytor, matplats vid fönstret och påkostad dubbelugn med induktionshäll. Bostaden erbjuder stora sociala ytor med vardagsrum och matsal i fil. Mot föreningens innergård ligger de tre sovrummen på rad, avskilda från lägenhetens sociala rum. Helkaklat badrum och nyrenoverad gästtoalett. Vackra detaljer såsom fiskbensparkett, brädgolv, burspråk, spegeldörrar och tidstypiska skjutdörrar samsas med nyrenoverade väggar och imponerande takhöjd. På Erik Dahlbergsgatan bor Ni på utmärkt läge i centrum ett stenkast från Centralstationen och sjukhuset m.m. En kort promenad bort nås även Lunds utbud av restauranger, butiker och kulturliv.

HALL
Via vackert trapphus och hiss välkomnas vi upp till andra våningen och denna bedårande 4,5:a. Nyligen behandlad fiskbensparkett och vita väggar leder oss vidare in i bostadens sociala utrymmen. Till höger om hallen nås sovrumsdelen och balkong.

KÖK
Till vänster om hallen öppnar köket upp sig. Stor arbetsbänk och generösa ytor bjuder in till matlagning i goda vänners lag. Svarta luckor matchas med vitt kakel, fiskbensbänkskiva, vita väggar och fiskbensparkett. Utrustning: Dubbelugn med spishäll (Lofra, 2016), integrerad diskmaskin (2016), integrerad kyl/frys (2016) och skafferi. kolfilterfläkt, Originalinredningen har fått plats på väggen bakom matplatsen som en detalj som påminner oss om 1930-talets funktionalism.

VARDAGSRUM
Via tidstypiska skjutdörrar tar vi oss vidare in i det stora och öppna vardagsrummet. Burspråk mot gatan skapar ett vackert ljusflöde över fiskbensparkett och vita väggar. Här finns gott om plats för både soffgrupp och läshörna.

MATSAL
I anslutning till vardagsrummet finns matsal med plats för större matbord och bokhylla. Även i denna del finns fiskbensparkett och vita väggar.

SOVRUM 1
Via dubbeldörrar nås lägenhetens största sovrum med gott om plats för dubbelsäng. Två fasta garderober ger gott om förvaring. Vita väggar och fiskbensparkett pryder ytorna.

SOVRUM 2
Via bostadens andra hall kommer vi till detta sovrum med plats för dubbelsäng. Vita väggar och ljust brädgolv. Balkong mot förenings innergård.

SOVRUM 3
Bostadens tredje sovrum är något mindre men passar utmärkt som barnrum eller arbetsrum. Inbyggd garderob skapar förvaring. Brädgolv och vita väggar.

BADRUM
Helkaklat badrum med wc, handfat, badrumsskåp, dusch och kombinerad tvättmaskin/torktumlare (2017).

GÄSTTOALETT
Gäst-wc som renoverades 2015 med vitt kakel, grå klinkers, wc och handfat.

ÖVRIGT
I samband med renoveringen drogs elen om och nya eluttag installerades. Lamporna ovanför arbetsbänken i köket ingår i köpet. Skenor till gardinerna kan köpas separat. Stuckaturen vid matplatsen i vardagsrummet är en inredningsdetalj och ingår ej i köpet.

Förening

Erik Dahlbergsgatan 6

Förening

Brf Kung Oscar

Allmänt om föreningen

Brf Kung Oscar bildades i juni 1988 och köpte fastigheten 30/12 2003 av tidigare ägare. Föreningen består av 46 lägenheter och 3 lokaler som uthyres. SBC är ekonomisk förvaltare.

TV- OCH INTERNETANSLUTNING
Kabel-TV via Com Hem. Grundutbud ingår i månadsavgiften. Bredband via Perspektiv Bredband (100 Mbit) kostar 99 kr/mån och är en obligarisk avgift som betalas månadsvis av lägenhetsinnehavaren.

EL
Föreningen har ett gemensamt elavtal som innebär att varje medlem debiteras månadsvis och redovisas som ett tillägg på månadsavgiften. Kostnaden för el är något som kan komma att förändras utifrån användning. Användningen kontrolleras av föreningen en gång om året.

BYGGNADERNAS SKICK
Avloppsstammar: Relinade 2005. spolade 2012.
El. Renoverades 2007 då även jordfelsbrytare installerades.
Trapphus: Renoverades 2011
Innergården: Renoverades 2013.
Fasad: Renoverades 1980.
Tak: Renoverat 2000.


Föreningen planerar och diskuterar en fasadrenovering (som tidigast kring 2018). Föreningen har även planerar på att renovera fönstren inom de närmaste åren men inga beslut är ännu tagna.

EKONOMI
Det finns inga beslutade avgiftsändringar per 2017-04-25. Mer info om föreningens ekonomi finns i senaste årsredovisningen på MOHV.se. Pantsättningsavgift och överlåtelseavgift tas ut enligt stadgarna.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Renoverad gemensam tvättstuga (ingången vid Erik Dahlbergsgatan sen ner i källaren) med 3 maskiner (2 nya), torkrum och en torktumlare. I källaren finns även ett cykelrum, hobbyrum och bastu.

ÖVRIGT
Föreningen godkänner delat ägande där den som ska bo i lägenheten äger 10%.

Mer info finns på föreningens hemsida www.kungoscar.net.

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2017-04-25. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.
Planritning

Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad?
Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig! 

 

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, försök igen.
2338 personer har tittat på denna bostad
HitCounter
Fri värdering