Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, försök igen.

Alla bilder

Laddar bilder

Bostadsfakta

Blidvädersvägen 6G

Antal rum 6 rum + kök
Boarea 126 kvm
Föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 1201 / 1921
Våning 3 av 8, hiss finns
Ekonomi Pris: 2 695 000 kr Utgångspris
Avgift: 6 314 kr/mån Inkl värme, Vatten & kabel-TV.
Andel i föreningen: 0,64821%
Andel av årsavgift: 0,64821%
Tillträde Enligt överenskommelse
Pantsatt Ja
Allmänt - Obligatoriskt tillägg om 255kr/månad tillkommer för bredband.
- Till lägenheten hör ett källarförråd.

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1964
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk frånluft m återvinning
Energideklaration
Utfärdad den 3 oktober 2008
Energiprestanda: 98 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster: 3-glas (2017/18)
Fastighetsbet. Solskenet 2, Vindilen 3

Beskrivning

Blidvädersvägen 6G

Fin möjlighet att förvärva en stor lägenhet på Klostergården om 126kvm med 4 sovrum, balkong i väster och nyrenoverade våtrum. På våning 3 kommer man upp tillräckligt för att få en bra utsikt och en känsla av rymd. Lägenheten är bra planerad med genomgående planlösning. Sovrummen är placerade längs ena sidan av våningen samt med kök och sällskapsytor mot andra hållet.

Klostergården är ett populärt och lugnt område i södra delen av Lund. Området har en skön mix av personer i alla åldrar. Området är barnvänligt med flertalet lekplatser i direkt anslutning till husen och en kort promenad söderut finner vi fina promenadstråket vi S:t Lars området. Går ni istället norrut når ni ganska snart Stadsparken som tar er vidare till Lunds kullerstenskvarter och Centralstationen. Ett mindre centrum finns på Klostergården med mindre matbutiker, apotek, konditori, pizzeria mm. På andra sidan Arenan finns större matbutik.

Om ni pendlar med buss avgår stadsbussen (linje 1 & 6) endast en minut från er ytterdörr. Några minuters promenad bort ligger Ruben Rausings hållplats där även regionsbussar avgår och du når Malmö på under 20 minuter. Är du pendlare med bil når du närmsta påfart till E22an precis öster om TetraPak, knappt 5 minuter från Klostergården.

Alltså, läget är omtyckt, lugnt och ligger bra till i stan. Lägenheten har renoverade ytskikt, helt nytt badrum och gäst-wc och ett renoverat kök. Välkomna att flytta rakt in!

HALL
Hall med ingång till gäst-wc åt vänster samt plats för avhängning åt höger. Innanför entrén ligger slitstarkt ljust laminatgolv och några steg längre in skiftar vi till ekparkett. Väggarna är släta och målade i vitt.

GÄST-WC
Nyrenoverad gästtoalett med snygg Marockansk klinker och vita helkaklade väggar. Wc, handfat, spegel samt vägghängt skåp.

BADRUM
Fint renoverat badrum med egen tvättmaskin (2014) och torktumlare (2017). Neutrala materialval är alltid klokt och snyggt! Mörkgrå klinker och vita helkaklade väggar. Stor tvättkommod med utdragbar förvaringslåda, spegel med inbyggd ljusslinga, vikbar duschdörr i klarglas samt dusch med takdusch (kvalitetsdokument finns).

MATSAL
Mellan kök och vardagsrum finns matsalen som rymmer den stora familjen eller det stora sällskapet. Lägenheten är belägen på gavel med fönster åt tre väderstreck, något som inte minst märks här i matsalen. Orginalparkett och vita väggar.

VARDAGSRUM
Med fönster åt både väster och mot söder via matsalen känns rummet ljust. Det ryms stor soffgrupp men också extra matplats om ni behöver använda matsalen till ytterligare sovrum eller annat. Parkettgolv från byggnadsåret samt vita väggar. Balkongen är stor nog för att rymma matbord för familjen och utsikten är åt väster där ni kan skymta Öresundsbron och grannlandet.

SOVRUMMEN
Lägenheten har idag 4 sovrum i olika storlekar. Master bedroom ger såklart plats åt dubbelsäng, men man får även plats för byrås eller annan förvaring. Sovrummet som ligger vägg i vägg med det stora sovrummet är av likadan storlek. Idag är detta rummet avdelat för att ge en egen pyssel & lek del samt en sov del. De två andra sovrummen är i identisk och bra storlek med plats för såväl säng som skrivbord men också byrås eller garderober. I sovrummen ligger laminatgolv och väggarna är målade i ljusa färger med undantag för en fondvägg i barnrummet.

KÖK
Kök som för något år sedan renoverades och förseddes med nya vitvaror. Stommar och luckor på väggskåpen lät behållas medan bänkskåpen samt bänkskiva byttes ut helt. Verkligen gott om plats för mer än en kock då bänkskivan på ena sidan nästan löper längs hela köket. Extra plus är separat kyl och frys i fullhöjd.

Vitvaror: inbyggnadsugn, glaskeramik häll (2014), rostfri fläktkåpa, kyl (2015 Samsung), frys (2015 Samsung) samt diskmaskin.

Förening

Blidvädersvägen 6G

Förening

Brf Solskenet

Allmänt om föreningen

Brf Solskenet köpte 2010 de två fastigheterna Solskenet 2 och Vindilen 3 av Akelius. Av totalt 227 lägenheter uppläts 195 st som bostadsrätter och 32 st hyresrätter med föreningen som hyresvärd (uppgift från senaste offentliga årsredovisning). Föreningen har kvar ett stort antal av dessa hyresrätter som säljs av löpande efter att hyresgästerna flyttar ut. Detta skapar en mkt positiv extra intäkt till föreningen. Föreningen äger marken och byggnaderna. Bredablick sköter sedan 2015 den tekniska och ekonomiska förvaltningen.

GENOMFÖRT UNDERHÅLL
Fasad renovering/fogning 2017/18
Fönsterbyte 2017/18
Vattenstammar: Original.
Avloppstammar: Relinades 2016 till april 2017.
Ventilation: Installation av tryckstyrda fläktar under 2013-2014 för att förbättra ventilationen.
Hissar: Renoverade 2016.

KOMMANDE UNDERHÅLL
Byte av tappvattenstamnar.
Renovering av garage.
Dessa renoveringar finns i underhållsplanen och är planerade.

GEMENSAMHETSLOKALER
Varje trappuppgång har tillgång till egna tvättstugor med moderna energieffektiva och miljövänliga tvättmaskiner och torkskåp såväl som torktumlare. I varje trappuppgång finns ett barnvagnsförråd. Varje trappuppgång har även ett eget cykelförråd inomhus med en smidig ramp som underlättar att få in och ut cyklarna.

TV / BREDBAND
Kabel-tv (Telia Lagom) från Telia ingår i avgiften. Obligatorisk kostnad för Bredband Telia om 100 Mbit/s tillkommer på 255kr/mån.

PARKERING
Föreningen äger ett parkeringshus med 115 parkeringsplatser samt ytterligare 50 platser i markplan. Garage (300 kr/mån) och uteparkering (200 kr/mån). Separat kö tillämpas. Garaget kommer att renoveras och därför hyr föreningen för tillfället bara ut platser på korta kontrakt.

EKONOMI
Avgiften höjdes med 2% inför 2018. Föreningen planerar att göra små indexhöjningar årligen. Överlåtelseavgift om 2.5% av basbeloppet betalas av köparen. Pantsättningsavgift om 1% av basbeloppet betalas av köparen.

ÖVRIGT
Föreningen accepterar delat ägande, den boende ska dock äga minst 10%.

För mer information om föreningens ekonomi, se senaste årsredovisningen på mohv.se. Besök gärna föreningens egna hemsida http://www.brfsolskenet.se.

Ovanstående uppgifter är inhämtade från föreningens hemsida samt av berörd förening 2018-02-12. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Nej

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Området

Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad?
Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig! 

 

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, försök igen.
HitCounter
Fri värdering