Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, försök igen.

Alla bilder

Laddar bilder

Bostadsfakta

Ligustervägen 34

Antal rum 4 rum
Boarea 106 kvm
taxeringsinformation

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 34
Våning 1 av 2, hiss finns ej
Kommentar Bostaden har två våningar.
Ekonomi Pris: 3 485 000 kr
Avgift: 5 468 kr/mån I avgiften ingår TV basutbud samt yttre underhåll. (Målning beräknas 2018).
Andel i föreningen: 4%
Andel av årsavgift: 4%
Driftskostnad 14 400 kr/år
varav
Värme: 6 600 kr
VA: 7 800 kr
Beräknat antal pers: 3
Kommentar Driftskostnaderna är; Cirka 650 kronor per månad för vatten/avlopp/renhållning Cirka 550 kronor för el och värme Cirka 200 kronor i försäkring
Pantsatt Nej

Byggnad

Byggnadstyp Bostadsrättslägenhet 2-plan
Byggnadsår 2005
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk frånluft
Energideklaration
Utfärdad den 11 juni 2009
Energiklass: -
Energiprestanda: 164 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster: 3-glas
Fastighetsbet. Tölö 4:91

Beskrivning

Ligustervägen 34

Nästan som ny är denna bostadsrätt då ägaren 2017 gjort en smakfull renovering med nytt kök, ny, exklusiv enstavsparkett av ek, vita antiklister och nymålade väggar och tak. På bottenplan finner du hall, klädkammare, badrum och vardagsrum samt kök. Innanför köket finns tvättstugan som har en utgång till baksidan med en härlig altan där du kan grilla eller njuta i loungen en härlig sommardag. Två praktiska förråd avgränsar mot grannarna. På framsidan har du en gräsmatta och en carport som du kan gå igenom till baksidan.

På andra våningen finns det tre rejäla sovrum med garderober och ett rejält badrum med både dusch och badkar. Hallen är något mindre men rymmer ändå en TV-hörna eller förvaring om så önskas. Från hallen kommer du ut till en underbar balkong där solen skiner hela eftermiddagen och kvällen. Insynen är begränsad då denna bostad ligger utan något hus precis framför.

Bostaden disponeras enligt följande;

HALL
I hallen ligger en mörkgrå klinker, på väggarna är satt en välkomnande tapet och vitmålad pärlspont samt en platsbyggd förvaring med en massiv ekskiva.

BADRUM
Badrummet har vita, kaklade väggar och en grå klinker på golvet. Handfat med kommod (ny blandare), duschväggar och högskåp t ex för handdukar.

KLÄDKAMMARE/FÖRRÅD
Förrådet under trappan har platsbyggd förvaring för att maximera förvaringsmöjligheterna. Fondväggen är från PIP Studio.

VARDAGSRUM
Hela nedre plan har en nylagd, exklusiv och vacker enstavsparkett i ek från Kährs. Ljusinsläppet är optimalt då vardagsrummet har en öppen planlösning mot köket. Väggarna är målade i vitt.

KÖK
Ett nytt kök med en smakfull blandning av Marbodal och Ikea i grå toner ger ett modernt intryck tillsammans med vitvarorna i rostfritt från Siemens och IKEA.

TVÄTTSTUGA
Här finns tvättmaskin, torktumlare och garderober. Från tvättstugan kommer du ut till den härliga baksidan.

ALTAN
På baksidan ligger en altan med nylagd trall. Här finns plats både för loungemöbel och matgrupp. Häcken och förråden skyddar mot insyn.

Andra plan

HALL/TV-RUM
Här finns plats för en mindre soffa och TV eller, om man så vill, plats för extra förvaringsmöbler.

SOVRUM 1
Plats för dubbelsäng och byrå. Två garderober. Mörkblå väggar och ekparkett.

SOVRUM 2
Rymligt sovrum med gott om plats för säng, skrivbord och fåtölj. Rummet har gråmålade väggar, två garderober och ekparkett.

SOVRUM 3
Alla tre sovrummen har gott om plats liksom detta med gråmålade väggar och ekparkett. Garderoberna i detta rum ingår ej.

BADRUM
Även detta badrum har vitkaklade väggar och grå klinker på golvet i modern tappning. Här finns handfat med kommod och spegel, högskåp, badkar och dusch.

BALKONG
Från hallen på andra våningen kommer du, genom en glasdörr, ut till en väl tilltagen balkong med ny trall, där det finns plats för en större loungemöbel. Hit når solen på eftermiddagen och kvällen.

Förening

Ligustervägen 34

Förening

Brf Tölö Park

Allmänt om föreningen

Förening: Brf Tölö Park. Föreningen är ett privatbostadsföretag (äkta).

Allmänt om föreningen: Föreningen äger fastigheten Kungsbacka Tölö 4:91 med 24 lägenheter i småhus i kedjehusform och radhusform. Samtliga lägenheter är upplåtna med bostadsrätt.

Småhusen värms upp med fjärrvärme med vattenburen golvvärme på nedre planet och vattenburna radiatorer på övre plan. Service av fjärrvärmeanläggningar står föreningen för.

Föreningens ekonomi: Föreningen har inte höjt avgiften de två senaste åren men beräknar en årlig höjning med 1-2% beroende på ränteutvecklingen.

Tv och bredband

TV: Ansluten till kabelnät via ComHem.
Internet: Bredband via Telia Fiber.

Parkering

Carportplats i direkt anslutning till huset. Ingår i månadsavgiften. Plats för 2 bilar. Gästparkering finns längs med Ligustervägen.

Föreningens ekonomi och planerade avgiftsförändringar

Under våren 2014 kom nya direktiv från Bokföringsnämnden och föreningen övergick från progressiv till linjär avskrivningsmodell. Detta innebär att föreningen kan redovisa ett negativt resultat oavsett om den likvidmässiga förändringen i föreningen är positiv eller negativ. Den nya avskrivningsprincipen bedöms inte påverka avgiften de närmaste åren. För vidare information se gällande årsredovisning eller kontakta föreningen.

Renoveringar - utförda och planerade

Utförda renoveringar:
2016 Installation av fiber (Telia öppet fiber).
2016 Omläggning av marksten på uppfarter pga av grävningsarbete.

Kommande renoveringar:
Planer finns att måla om husens fasader samt entrédörrar under 2018. Upphandling pågår. Medel finns avsatta.

Pantsättningsavgift

448 kr

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

I nordöstra delen av Kungsbacka centralort ligger Tölö och Hede. Båda mycket populära bland barnfamiljer. Området kring Tölö Kyrka har sagts vara ett av Sveriges barntätaste områden. Här finns barn i alla åldrar, från de minsta till tonåringarna. Här finns även närheten till naturen.Oavsett vart du bor i detta område så har du gångavstånd till skola och dagis.Spelar du golf eller går i kyrkan så har du gångavstånd även dit En av de stora fördelarna med områdena Tölö och Hede är närheten till både Kungsbacka station och Hede pendelstation. Härifrån tar det inte mer än 20 minuter in till centrala Göteborg. Vill du istället cykla ner till centrala Kungsbacka så gör du det på några minuter. Carportplats i direkt anslutning till huset. Ingår i månadsavgiften. Plats för 2 bilar. Gästparkering finns längs med Ligustervägen. I närheten ligger Förskolorna Fjärilen och Trollsländan, Tölö Förskola och Guld- och Silverfågeln.

Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad?
Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig! 

 

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, försök igen.
HitCounter
Fri värdering