Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, försök igen.

Alla bilder

Laddar bilder

Bostadsfakta

Vätterslundsgatan 17

Antal rum 3 rum + kök
Boarea 88 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 5
Våning 1 av 3, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 2 800 000 kr
Avgift: 3 957 kr/mån I månadsavgiften ingår värme, vatten och parkeringsplats.
Andel i föreningen: 16,41%
Andel av årsavgift: 16,41%
Driftskostnad 4 800 kr/år
varav
El: 3 600 kr
Försäkring: 1 200 kr
Beräknat antal pers: 2

Byggnad

Byggnadsår 1949
Uppvärmning Bergvärme
Energideklaration Finns för närvarande inte
Fastighetsbet. Tjuren 4

Beskrivning

Vätterslundsgatan 17

Att en känsla av nytt och modernt kan finnas i en bostad från sent 1940-tal kan vara svårt att förstå - men just så är fallet här! På Vätterslundsgatan 17, endast en halvtrappa upp, ligger denna totalrenoverade trea. Här har godbitarna från byggnadens ursprung, såsom fiskbensparkett, generös takhöjd och vackra fönsterbrädor fått stanna kvar medan resterande delar har uppgraderats till 2000-talets standard med stil och finess. På den härliga balkongen kan du njuta av lyxen att ha sol större delen av dagen samt utsikt över Vättern. Läget på gaveln möjliggör ett fint ljusflöde från hela tre väderstreck. Det generösa vardagsrummet, i anslutning till bostadens kök, ger dig en social plats där det blir extra trevligt att bjuda hem nära och kära. För den som önskar går det att dela av en del av det stora vardagsrummet för ett få ett extra sovrum. Sammanfattningsvis ett hem som passar utmärkt för såväl den mindre familjen som för den som är redo att lämna villalivet för ett mer bekymmersfritt boende!

Här bor du i lugna kvarter men med närhet till allt. I närområdet finns livsmedelsbutiker, caféer och möjlighet till skol- och barnomsorg. För motion och rekreation tar du dig enkelt ner till Vättern och promenadstråk vid strandlinjen. Jönköpings centralaste delar når du via en promenad eller cykeltur. För längre resor eller bekväma dagar går det självklart att ta bilen, som du smidigt parkerar på gården, alternativt bussen som går med täta avgångar från närliggande stationer.

Välkommen på visning!

HALL
Välkommen in i hallen där ytterkläderna hängs av till höger. Plats för mindre hallmöbel med förvaring- eller sittmöjlighet finns. På golvet ligger fiskbensparkett och väggarna är ljusa.

VARDAGSRUM
Rakt fram i hallen nås bostadens vardagsrum med gott om plats för både soffgrupp och matsalsbord. För den som önskar går det att dela av ytan i vardagsrummet till ytterligare ett sovrum. På golvet ligger fiskbensparkett och väggarna är ljusa. Härifrån nås bostadens balkong.

BALKONG
På balkongen ryms ett caféset alternativt ett mindre möblemang. Här kan du njuta av solen större delen av dagen, tack vare läget i söder. Plus i kanten för den vackra vyn ned mot Vättern.

KÖK
I köket går luckorna i vitt och detta bryts snyggt av med arbetsytor i mörkgrått samt svart, kaklat stänkskydd. Utrustat med diskmaskin, spishäll, fläkt, varmluftsugn, micro samt kyl och frys. Matplats för 4-6 sittande gäster, som även här har förmånen att njuta av Vätterglimt. På golvet ligger träparkett och väggarna är ljusa.

BADRUM
Fräscht badrum med kakel och klinkers. Utrustat med duschkabin med vikbara glasdörrar, tvättställ med förvaring, handdukstork, tvättmaskin, torktumlare samt wc. På golvet ligger grå klinker med golvvärme och väggarna är vitkaklade.

SOVRUM 1
Detta sovrum är något större och rymmer utan bekymmer en dubbelsäng med tillhörande möblemang. Gott om förvaring i två infällda garderober. På golvet ligger träparkett och väggarna är ljusa med en mönstrad fondvägg.

SOVRUM 2
Detta rum passar utmärkt som barnrum, gästrum eller kontor. Plats för säng med tillhörande möblemang. Förvaring finns i en inbyggd garderob. På golvet ligger träparkett och väggarna är ljusa med en mönstrad fondvägg.

Förening

Vätterslundsgatan 17

Förening

Brf Tjuren 4

Allmänt om föreningen

Föreningens byggnad uppfördes 1949. Föreningen innehar fastigheten Tjuren 4 med äganderätt, fastigheten är bebyggd med ett flerbostadshus bestående av totalt 7 bostadsrätter med total boarea på 549 kvm. De boende sköter städning och trädgårdsskötsel enligt ett rullande schema, gräsklippning sköts av automover.

Genomförda renoveringar:
Under 2009-2012 totalrenoverades föreningens byggnad och i samband med detta ombildades huset till en bostadsrättsförening.
- Byte av uppvärmningssystem (Bergvärme)
- Dränering
- Trädgård
- Nytt tak
- Fasadrenovering
- Nya fönster

Till lägenheten hör ett förråd som är beläget i källaren. I källaren finns tvättstuga och cykelförråd. I föreningens trädgård finns ett stort trädäck i västerläge som får nyttjas av de boende - perfekt för grillkvällar och soliga dagar!

Tv och bredband

Fastigheten är ansluten till ADSL via teleuttaget.
TV går att få vi gemensam antenn i föreningen,

Parkering

Fri parkering på omkringliggande gator.
Till de större lägenheterna (4/3 rok) hör en parkeringsplats på föreningens gård.

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Vätterslund är ett område cirka 1 kilometer från centrala Jönköping. Här bjuds på blandad bebyggelse med både villor och flerfamiljshus. En kortare promenad tar dig ner till Vättern med ett fantastiskt promenadstråk utmed strandkanten. Angränsande områden är Bymarken och Åbolid.

Närservice

Närmsta livsmedelsbutik är Netto, som nås enkelt via en kort promenad. I närområdet finns även Västgötabagaren, Wallentins konditori och Cirkle K bensinstation med generösa öppettider. Goda möjligheter till skol- och barnomsorg.

Kommunikation

Linje 12 går från Hallmansvägen och tar dig via Centrum till Ekhagen. Linje 26 går från Kortebovägen via Centrum till Asecs.

Parkering

Fri parkering på alla omkringliggande gator i området.

Planritning

Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad?
Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig! 

 

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, försök igen.
HitCounter
Fri värdering