Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, försök igen.

Alla bilder

Laddar bilder

Bostadsfakta

Museigatan 7

Antal rum 2 rum + Kök
Boarea 65 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 215015001-0019
Våning 2 av 3, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 2 300 000 kr utgångspris
Avgift: 3 974 kr/mån inkl. värme, vatten och kabeltv.
Andel i föreningen: 3,89487%
Andel av årsavgift: 3,58679%
Driftskostnad 4 200 kr/år
varav
El: 3 000 kr
Försäkring: 1 200 kr
Beräknat antal pers: 2
Kommentar Ca uppgifter.
Tillträde Enligt överenskommelse
Allmänt Förråd som tillhör bostaden finns på vinden.
Bostaden är pantsatt. Befintliga lån löses på tillträdesdagen.
Gällande boarea: Uppgift angående boarean är ca och baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.
Övrigt Gällande boarea: Uppgift angående boarean är ca och baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Byggnad

Byggnadsår 1790 (1984) ca
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation FTX
Energideklaration
Utfärdad den 25 mars 2010
Energiklass: -
Energiprestanda: 111 kWh/m² (Atemp) och år
Övriga byggnader Gemensam tvättstuga, samlingslokal och cykelbod i gården precis utanför. Förråd på vinden.

Beskrivning

Museigatan 7

Det finns endast ett fåtal av denna sortens boende och ännu färre med detta centrala men väldigt fria läge. En bebyggelse och adress med kulturhistoriskt intresse sen 1800-talet med utvecklingen av trähusbyggandet och Jönköpings tillväxt. En riktig pärla med hög charmfaktor såväl ute som inne. Entrén ligger inne på den slutna kullerstensgården som nås via två ingångar - en faluröd gedigen port från Museigatan eller en charmig faluröd grind från Skillnadsgränd. Innergården omsluts av de vackra byggnaderna, trästaketen och på våren och sommaren är innergården en lugn blomstrande oas med kastanjeträd, klätterroser, rododendron och syrénbuskar.

Bostaden befinner sig på våning två i det blå trähuset och har fönster ut mot Museigatan samt mot innergården och den fria passagen på Skillnadsgränd. Väl inne erbjuder bostaden en väldisponerad planlösning, genomgående bra skick med en enhetlig stil, generös takhöjd och stora spröjsade fönster som allt tillsammans ger en ljus och luftig känsla. Från början är det en tvårummare men är idag en trerummare genom en avskärmning i vardagsrummet. Badrummet är stilrent renoverat i vitt och grått samt har ett vädringsfönster in mot gården. Inbjudande kök med stort fönsterparti mot gården och där man gärna sitter kvar även efter middagen. Huvudsovrummet är väl tilltaget, har gott om förvaring samt behagligt beläget in mot gården i österläge. Lättmöblerat vardagsrum med utsikt mot Museigatan och Hovrättstorget.

Livet på Museigatan är rofyllt och bekvämt. Lugna grillkvällar på innergården eller citypulsen nån minut bort. Nära till allt - caféer, restauranger, bageri, gym, teater, Stadsbiblioteket och Länsmuseet. Vättern några minuter bort och populära motionsspår åt flera håll.


HALL
Välkomnande hall med plats för avhängning direkt till vänster. På golvet ligger vitlaserat laminat och väggarna är klädda med vitmålad tapet samt en fondvägg med vitmålad panel.

BADRUM
Stilrent helkaklat badrum med mörkgrått klinker på golvet och vitt kakel på väggarna. Utrustat med dusch, wc,vit kommod med handfat, överskåp med spegeldörrar och överliggande belysning samt vädringsfönster.

KÖK
Trivsamt kök som inbjuder till gemenskap där man lätt stannar kvar för att umgås även om middagen är avklarad. När köket renoverades valdes en stil som passade ihop med byggnaden och miljön runt omkring. Vitt kök med ramluckor samt spröjsade vitrinluckor. Köksön bidrar till att köket får gott om förvaring och avlastningsytor. Stort fönsterparti i österläge med utsikt mot den lummiga innergården.
Utrustat med rostfri kyl/frys - side by side med vatten och ismaskin, varmluftsugn, glashäll, fläkt, diskmaskin samt belysning under och i överskåpen samt över köksön. På golvet ligger vitlaserat laminat och väggarna är klädda med vitmålad tapet samt en vägg med vitmålad panel.

SOVRUM 1
Väl tilltaget sovrum i behagligt ostört österläge in mot gården. Stort fönsterparti som ger rikligt med ljusflöde men läget gör att det är minimal insyn. Utrustat med en stor skjutdörrsgarderob längst med hela vänstersidan vilket ger smidig och god förvaring. På golvet ligger vitlaserat laminat och väggarna är klädda med vitmålad tapet samt en vitmönstrad tapet.

KONTOR/SOVRUM 2
Det väl tilltagna vardagsrummet är avskärmat för att skapa ett kontor/sovrum. Går att återställa för den som hellre önskar större vardagsrum. På golvet ligger vitlaserat laminatgolv och väggarna är klädda med vitmålad tapet. Ljusinsläpp från väster med utsikt mot Museigatan.

VARDAGSRUM
Lättmöblerat rum som ger god yta och ljusinsläpp även om det har skärmats av. På golvet ligger vitlaserat laminat och väggarna är klädda med vitmålad tapet. Stort fönsterparti i västerläge med utsikt mot Museigatan och parken.

Förening

Museigatan 7

Förening

Riksbyggen Jönköpingshus 15

Allmänt om föreningen

Föreningen registrerades 1983 och är idag medlem i Riksbyggen som också sköter den tekniska och ekonomiska förvaltningen. Äger fastigheten Dolken och köpte loss tomten 2013. Adress Museigatan 1-7. Fullförsäkrad i Länsförsäkringar där även bostadsrättstillägget ingår i månadsavgiften.
Idyllisk innergård med kullersten och omsluten av föreningens vackra gamla hus. Här inne blomstrar kastanjeträd, rododendron, syrénbuskar och klätterrosor. Gemensa matgrupp och grillmöjligheter. På gården finns även cykelbod samt gemensam tvättstuga och föreningslokal med möjlighet att hyra åt övernattande gäster.

Tv och bredband

Anslutet till Telia Fiber. Grundutbud av tv-kanaler ingår i månadsavgiften (paket Lagom). Bredband via fiber kan tecknas separat.

Renoveringar - utförda och planerade

2016 - Byte av ventilationskåpa
2014 - Ny tvättstugeutrustning, ny fasadbelysning
2013 - Förvärvade tomten

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Ett av Jönköpings centrala delar. Här finns allt man kan tänka sig behöva. Närmast centrum ligger Jönköpings största shoppingområde där gallerior blandas med mysiga butiker längst med kullerstensgatorna. Inte långt bort infinner sig en lugnare del med närhet till strand och parker med trevliga motionsspår. Bra skol- och barnomsorg.

Närservice

Här finns allt i sin direkta närhet. I området finns tre matbutiker, apotek, systembolag, bibliotek, flertalet restauranger, caféer, dagis och skola.

Kommunikation

Närhet till Jönköpings centralstation och här passerar flertalet av de större busslinjerna.

Parkering

Flertalet p-hus där månads- och boendeparkering kan tecknas. Här finns även ett stort torg med flertalet parkeringsplatser samt större parkeringsyta precis i utkanten. Boendeparkering på gatorna kan tecknas hos kommunen.

Planritning
Planritning

Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad?
Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig! 

 

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, försök igen.
HitCounter
Fri värdering