Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, försök igen.

Alla bilder

Laddar bilder

Bostadsfakta

Drottninggatan 51

Antal rum 5 rum + kök
Boarea 184 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 00008
Våning 4, hiss finns
Ekonomi Pris: 6 350 000 kr eller högstbjudande
Avgift: 6 715 kr/mån inkl värme, VA, kabel-TV
Andel av årsavgift: 5,19001%
Driftskostnad 5 200 kr/år
varav
El: 3 200 kr
Försäkring: 2 000 kr
Kommentar Driftkostnaden är beräknad på nuvarande ägares förbrukning och kan därför variera beroende på egen förbrukning. Uppgifterna är lämnade av säljaren.
Tillträde Enligt överenskommelse
Pantsatt Ja
Allmänt Andel i föreningen: 0,028457

Finns möjlighet att överta bostaden möblerad om önskemål finns.

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1929 Ombyggnadsår 2001
Uppvärmning Fjärrvärme
Energideklaration
Utfärdad den 23 mars 2008
Energiprestanda: 106 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster: 3-glas
Fastighetsbet. HILLTORP SÖDRA 4

Beskrivning

Drottninggatan 51

Med ett av Helsingborgs absolut mest eftertraktade lägen, ligger denna mycket representativa och fantastiska bostad om 184 kvm i ståndsmässig och välhållen fastighet från 1907. När gammalt och nytt skapar den ultimata känslan av perfektion!

Våningen karaktäriseras av inbjudande och generösa sällskapsrum, en magnifik matsal med plats för stora sällskap, kakelugn, fint bevarade originaldetaljer som på ett tilltalande sätt blandats med moderna inslag. Balkong i anslutning till sällskapsdelen. Ljust och rymligt kök. rofyllt sovrum mot lugn innergård. Ett stilrent badrum med badkar samt en gäst WC.

Välkomnande rymlig hall i anslutning till det generösa och ljusa sällskapsrummet. Ett magnifikt rum med fiskbensparkett, kakelugn samt en trevlig balkong med utsikt över Drottninggatan. Från sällskapsrummet finns en rymlig och elegant matsal med fiskbensparkett och plats för stora sällskap. Generös takhöjd och många höga fönster som ger ett härligt ljusflöde till bostaden. Genomgående finner tidstypiska originaldetaljer som vackra spröjsade fönster, takrosetter, vackra stuckaturer, fiskbensmönstrad ekparkett.

En passage leder in till det ljusa köket med stora fönsterpartier. Vita luckor och bänkskiva i vit sten spis, fläkt, ugn, samt diskmaskin. Hel vägg med högskåp som erbjuder gott om utrymme för förvaring samt kyl och rys. Snygg fiskbensparkett på golv och ljus nyans på väggarna.

Ett smakfullt badrum med grått kakel samt väggar i ljusare nyans, badkar, bidé, Wc samt handfat. Sovrum beläget lugnt och fint mot innergården med parkett på golv och en ljus nyans på väggarna. Härifrån har tillgång till ett extra utrymme som kan användas som walk-in-closet, perfekt med förvaringsmöjligheter. Härifrån har ni även tillgång till den andre hisshallen.

Det mindre rummet kan användas som sovrum eller arbetsrum. Stort fönster mot innergården. Röda väggar och parkett vilar på golvet. I hallen finner vi ett litet och praktiskt gäst WC med ljusa tapeter samt kakel på golv i en ljus nyans.

Planlösningen är flexibel utifrån ditt behov. För dig som vill bo centralt i Helsingborg, är det svårt att slå detta läge. Du bor på stadens paradgata med Kullagatans shopping i ryggen och restauranger och strandliv framför dig. Ta hissen rakt upp i lägenheten och skåda denna verkliga pärla.

Förening

Drottninggatan 51

Förening

Brf Torpahill

Allmänt om föreningen

Välkommen till Brf Torpahill. Med närhet till hav som stad finner vi denna vackra byggnad upprättad 1907. Föreningen består av 22 lägenheter samt en lokal med bostadsrätt. Den ekonomiska förvaltningen skötts av SBC och den tekniska förvaltningen av Förvaltningsteknik LB AB i Helsingborg. Föreningen tar ut överlåtelseavgift som betalas av köparen i enlighet med stadgarna.

FASTIGHETENS SKICK
2015 Fasadrenovering inkl. fönster
2011 Renovering av balkonger
2011 Fasadrenovering
2011 Stamspolning
2000 omputsning av fasad
2000 omläggning av tak
1999 Ny installation av hiss
1979 Stamrenoverat

KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen har ett flertal pågående projekt där bland fasadrenovering. Renoveringen av fasaderna omfattar blästring, lagning och målning av fasader. Vidare kommer gavlarna på huset att ses över och renoveras samt att innergården kommer göras i ordning.


KABEL-TV OCH BREDBAND
Kabel-TV via Comhem, kostnad för basutbudet ingår i månadsavgiften. För aktuellt utbud samt prisinformation se www.comhem.se
Bredband finns via Telia (ingår inte i avgiften).

ÖVRIGA UTRYMMEN
Det finns cykelförråd (där ni även kan ställa barnvagn) och tvättstuga med torkrum.

FÖRSÄKRING
Bostadsrättstilläggsförsäkring bekostas kollektivt av föreningen.

BILPLATS/PARKERING
Fri datumparkering på gatorna i området.

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Området

Planritning

Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad?
Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig! 

 

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, försök igen.
HitCounter
Fri värdering