Fri värdering

Ska du köpa ny bostad och behöver sälja?
Vi kontaktar dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, försök igen.

Alla bilder

Laddar bilder

Kommande bostad

Ägaren till denna bostad är ON THE MOHV. Försäljning är planerad men ännu inte bokad. Därför annonseras ännu inte komplett bostadsinformation eller visningstider. Däremot kan du anmäla ditt intresse till ansvarig mäklare redan nu.

Bostadsfakta

Johan Tillanders Väg 33

Antal rum 4 rum + Kök
Boarea 98,5 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 610-1002
Våning 0
Ekonomi Pris: 5 475 000 kr utgångspris
Avgift: 6 007 kr/mån
Andel i föreningen: 6,1167%
Andel av årsavgift: 6,11671%
Allmänt - Till bostaden finns ett källarförråd om ca 4 kvm.

Byggnad

Byggnadstyp Radhus
Byggnadsår 1928-30 Totalrenoverat/ombyggt 2012
Uppvärmning Bergvärme
Ventilation Mekanisk till och frånluft (FTX-system)
Energideklaration Finns för närvarande inte
Byggnadssätt
Fönster: 3-glas med spröjs
Fastighetsbet. Blackebergs Gård 5

Beskrivning

Johan Tillanders Väg 33

- Helt unikt boende i slottsmiljö två minuter från Mälaren
- En-plans radhus med terrass om hela 34 kvm
- Tre meter i takhöjd
- Naturreservat runt knuten
- Sju minuters promenad till T-bana
- 100 meter till bussen
- Tre sovrum
- Badrum & WC

Unikt boende i slottsmiljö med ett sällan skådat lugn. Med endast två minuters promenad från Mälaren och naturreservat runt husknuten är detta ett mycket attraktivt boende. En-plans radhus byggd 1928-30 men som totalrenoverats 2012 med mängder av tidstypiska detaljer bevarade. Hela tre meter i takhöjd ger härligt ljus och rymd och terrassen om 34 kvm är något utöver det vanliga. Tre sovrum, badrum och separat wc samt kök och vardagsrum i öppen planlösning. Genomgående vattenburen golvvärme ger också behaglig boendemiljö. Sju minuters promenad till T-bana och affärer. Buss 113 stannar endast 100 meter från dörren. Enastående miljö som bara måste upplevas. Ett unikt och avkopplande boende för hela familjen med härliga grönytor, naturen, fågelkvitter samtidigt som T-bana och affärer finns på promenadavstånd. Världsklass!

RUMSBESKRIVNING
-Entréhallen välkomnar er till detta unika boende och direkt vid första fotsteget in så blir takhöjden om hela 3 meter väldigt påtaglig. Hallen är rymlig med gott om plats för kapphängare, garderober eller hallmöbel. Kährs ekparkett löper från hallen vidare in genom hela lägenheten och vattenburen golvvärme ger hela lägenheten härlig temperatur och komfort.

-Kök med mycket bra arbetsytor och bra förvaringsmöjligheter. Stilrent med vita skåpluckor och vitt kakel på väggen ovanför arbetsbänken. Maskinellt finns; kyl/frys, spis, fläkt, diskmaskin och mikro. Matplats för ca sex personer men plats finns för långbord när släkt och vänner kommer på besök. Den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum ger härligt ljus och trevlig social kontakt mellan rummen.

-Vardagsrummet är ljust och luftigt med flera spröjsade fönster som bjuder på både fint ljusinsläpp och rogivande utsikt. Här finns plats för sällskapsmöbler, bokhyllor och familjens flygel! Via vardagsrummet och de karaktärsfulla dubbeldörrarna kommer man till terrassen som är på hela 34 kvm. Makalös plats i privat läge med utsikt över grönskande växter och de gamla byggnaderna. De stora ytorna ger möjlighet till flera möbleringar och underbara fester med familjen och vännerna. Ängby Parks naturnära läge gör också att terrassen är ett himmelrike att slappa på med endast fågelkvitter och humlesurr runt om så gör detta till ett grönskande extrarum under långa sköna sommardagar.

-Badrummet är stort med helkaklade vita väggar och sandfärgat klinkergolv med golvvärme. Dusch, toalett och handfat med kommod. Tvättmaskin och torktumlare med praktisk arbetsbänk ovan samt väggskåp till förvaring.

-WC med toalett och handfat. Ljusgrått klinkergolv och vitmålade väggar och vitt kakel på väggen vid handfatet.

-Sovrum 1 är det största av sovrummen. Ligger med anslutning till vardagsrummet och rymmer dubbelsäng samt garderober.

-Sovrum 2 ligger med anslutning till hallen. Är perfekt som barnrum, arbetsrum eller gästrum. Idag finns här en platsbyggd loftsäng som kan tas bort om så önskas.

-Sovrum 3 ligger även det i anslutning till hallen. Rymmer dubbelsäng.

OMRÅDE
I Ängby Park samspelar de nya husen med den befintliga bebyggelsen. Här har de rätta detaljerna bevarats som förstärker områdets karaktär - Ljunglöfska slottet med sin imponerande 1800-talsfasad och de funktionalistiska husen från 1930-talet. Området är vackert beläget med utsikt över Mälaren och Lovön. Du som bor här kommer att ha nära till strandpromenaden längs Mälaren och badplatserna Kaananbadet och Ängbybadet. Det går även bra att bada direkt nedanför slottet och det finns flera båt- och kanotklubbar i området. I direkt anslutning till fastigheten ligger naturreservatet Grimstaskogen som inbjuder till strövtåg i omväxlade terräng. Kaananbadet har ett fantastiskt fik som är öppet året runt, på sommaren har de grillbuffé och ofta musik eller annan aktivitet, på vintern bjuds soppa med hemgjort bröd. Magiskt gott och en härlig 30 minuters promenad dit längst med vattnet. Gillar man att röra på sig så finns härliga promenad/löpspår, samt ett utomhusgym inte allt för långt bort.
Klipporna bjuder på magisk solnedgång om sommarkvällarna, lätt att hitta sin egen plats för att få vara i fred.

Precis vid fastigheten finns ett fint växthus med odlingar av blommor och grönsaker till försäljning och nere vid vattnet finns Sjövillans café och butik.

Ängby Park är granne med Södra Ängby; ett vackert villaområde med vita funkisvillor och härliga uppväxta trädgårdar. Ljunglöfska slottets konferensanläggning med café, promenadstråken i den botaniskt intressanta parken och strandpromenaden längs Mälaren gör området levande och attraktivt med många möjligheter till rekreation och avkoppling.

Kommunikationerna är mycket bra. Buss 113 stannar 100 m från dörren och går till Solna Centrum via Islandstorget och Sundbybergs Centrum. Närmaste tunnelbanestation är Blackeberg Centrum, gröna linjen, som du når på sju minuters promenad, eller några minuters busstur till T-banestationen vid Islandstorget. Tunnelbanan tar dig sedan till T-centralen på 20-25 minuter, eller till Vällingby centrum på fem minuter.

I Blackebergs centrum, uppmärksammat för den varsamma renoveringen under senare år, finns bl.a. mataffär, apotek, bank, vårdcentral, öppen förskola och tandvård. Här kan barnen gå i både förskola och grundskola. Blackebergs gymnasium rankas som ett av Stockholms bästa gymnasier. Näraliggande grundskolar är Södra Ängby skola, Blackebergsskolan, Dialogskolan och Raul Wallenbergsskolan. I Bromma finns ett brett utbud av förskolor, både kommunala och friskolor som gör det möjligt att hitta det som passar just ditt barn bäst.

Platsen vid Mälaren har en intressant historia. Tobakskungen Knut Ljunglöf investerade under slutet av 1800-talet i stora landområden väster om Stockholm och här valde han att låta uppföra en sommarvilla efter ritningar av arkitekt Gustaf Axel Lindgren. Byggnaden är uppförd i spansk-portugisisk stil och fick namnet Ljunglöfska slottet, värdigt en tobakskung. Ljunglöf anlade en vidsträckt park med sällsynta träd som lärkträd, silvergran, cypress, blodbok och kinesisk apel. Parkmiljön kring Ljunglöfska slottet är så unik att den har klassats som kulturhistoriskt värdefull! 1926 sålde familjen området till Frimurarorden som 1928-30 lät uppföra ett barnhem efter ritningar av Hakon Ahlberg. Anläggningen består av tio skilda byggnader, där skolhuset med sin höga entrébyggnad dominerar omgivningen. Matsalsbyggnaden är rund och där hade alla barn fönsterbord. Den vita fasadfärgen och de flacka skiffertäckta taken håller ihop anläggningen exteriört. Arkitekturen är stram i övergången från svensk 20-talsklassicism till funktionalism.

Förening

Johan Tillanders Väg 33

Förening

Brf Ängby Park 6

Allmänt om föreningen

BRF ÄNGBY PARK 6
Föreningen förvärvade fastigheterna 2012 och består av 19 lägenheter i storlekarna 2-5 ROK fördelat på fem byggnader. Samtliga lägenheter är upplåtna med bostadsrätt. Husen byggdes 1928-30, totalrenoverades och byggdes om 2012. Den totala boytan 1 593 kvm. Föreningen äger marken vilket är tryggt för framtiden, inga nya dyra tomträttsavtal som skall tecknas.

EKONOMI
Föreningen har stabil och god ekonomi. Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av SBC.

BYGGNADERNA
Varmvatten och värmesystem värms upp via bergvärme. Lägenheterna har mekanisk till- och frånluft som garanterar frisk luft i bostaden och varje lägenhet har sitt eget slutet system.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns det cykelförråd.

PARKERING
P-plats finns i anslutning till fastigheten som tas över av köparen. Hyra för denna 350 kr/månad.
Bara ca 75 meter från bostaden finns även flera gästparkeringar med betalautomat. Lätt att få plats.

TV OCH INTERNET
Kabel-TV, bredband och telefon via fiber och Telia Tripple-play.

Överlåtelseavgift

1 120 kr

Pantsättningsavgift

448 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Nej

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Planritning

Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad?
Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig! 

 

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, försök igen.
10484 personer har tittat på denna bostad
HitCounter
Fri värdering